Home Zanimljivosti Najskuplje životinje na svetu

Najskuplje životinje na svetu

by redakcija

Najskuplja životinja na svetu ujedno je i najbrži trkaći konj. Ime mu je Frankel a njegova vrednost dok je još bio aktivan procenjena je na 194.4 miliona dolara. Međutim, pored njega, postoje i druge životinje koje vrede milione.

Bolt, najbrži golub na svetu, koji je svoje ime dobio po Useinu Boltu, nedavno je prodat za 399 hiljada dolara čime je zvanično postao najskuplji golub na svetu. 

Konj Green Monkey je na aukciji održanoj 2006. godine u Americi postigao cenu od 16 miliona dolara i smatra se najskuplje prodatim konjem na svetu. 

Tibetanski mastif, sa cenom od 1.5 miliona dolara, druga je najskuplja životinja na svetu i trenutno najskuplji pas, a kupio ga je tajkun iz Kine. 

Crno bela krava Misi iz Kanade je na aukciji osdržanoj 2009. godine prodata za 1.2 miliona dolara i time je zaslužila titulu najskuplje krave na svetu. Sa druge strane, najskuplja ovca prodata je za 376.6 hiljada dolara. 

Najskuplja buba na svetu vredna je 89 hiljada dolara, a kupio ju je vlasnik japanske prodavnice buba pošto je bio fasciniran njenom dužinom od 7.2 centimetra. 

Benglaska mačka je u Londonu postigla cenu od 41 hiljade dolara tako postavši najskuplja mačka na svetu.

Izvor: 24.hr

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!