Home Info Nadležni kriju dokumenta o Petrol LPG-iju

Nadležni kriju dokumenta o Petrol LPG-iju

redakcija

Početkom nedelje u gradsku upravu je iz ministarstva građevine i urbanizma stigao dokumet kojim se, prema tvrdnjama izvora Smederevskih novina, nalaže stavljanje van snage PDR-a za lokaciju na kojoj “Petrol LPG” nelegalno izgradio distributivni centar tečnog naftnog gasa. Tragom informcija, tokom cele radne nedelje pokušali smo da saznamo o kakvom dokumentu je konkretno reč, ali je to bila nemoguća misija. Niko iz lokalne samouprave ne želi da otkrije javnosti sadržinu dokumenta, niti da građane upozna sa merama i preporukama koje se u njemu nalaze. 

Branče Stojanović, predsednik Skupštine grada koja je nadležna za usvajanje planova detaljne regulacije, potvrdio nam je u utorak da je na adrese Skupštine grada i Gradske uprave stigao izvesni dokument, sa čijom se sadržinom, tvrdi, nije upoznao.

-Stigao je dokument na oko 15 strana, ali ja ga nisam čitao, nego sam ga prosledio nadležnom organu, a to je Odeljenje za urbanističko-komunalne poslove, koji treba da ga analizira i dostavi Skupštini grada predlog zaključka i mera na izjašnjavanje – rekao nam je u telefonskom razgovoru Stojanović.
Dragan Krstić, načelnik Odeljenja za urbanističko-komunalne, imovinsko-pravne, poslovni prostor i inspekcijeske poslove, ne želi da odgovori na pitanja u vezi sa dokumentom, niti da nam ga dostavi, iako je reč o javnom dokumentu, i mada pravo u njegov uvid imaju svi građani. Kada smo otišli kod njega, tražeći izjavu o koracima koje nadležno odeljenje treba da preduzme, rekao je da ne sme ništa da nam kaže.

-U njemu nema ništa strašno, ali ne smem da vam kažem o čemu je reč dok mi ne pošaljete zvaničan zahtev, pa ću vam odgovoriti – rekao je Krstić.
Postupili smo upravo kako nam je Krstić i rekao – istog dana na adresu nadležnog odeljenja prosledili smo mejl u kojem tražimo razjašnjenje i odgovore, ali ih nismo dobili. Krstić se od tada ne javlja na telefon, a njegova sekretarica nam je svaki put govorila da načelnik nije u kancelariji. Mada ga nismo našli na radnom mestu, Krstić se uredno pojavio na predizbornom skupu SNS na gradskom trgu, da dočeka ministarku energetike Zoranu Mihajlović. Iskoristili smo priliku da ga podsetimo da je propustio da ispuni svoju radnu obavezu i odgovri na prosleđeni mejl. Umesto konkretnog odgovora načelnik Krstić nam se žalio:
-Ne mogu da stignem, verujte, toliko posla imam, danas smo imali Gradsko veće, celo jutro sam to pripremao, završili smo u dva sata. Nisam stigao ni da doručkujem koliko posla imam. Ne brinite, sutra me pozovite, odgovoriću vam na pitanja.

To sutra je – malo sutra. Uprkos brojnim pokušajima i pozivima, načelnik se ni danas nije javio na telefon.
Smederevske novine nastaviće da insistiraju na odgovorima od nadležnih organa u vezi sa nelegalno izgrađenim objektom Petrol LPG-ija.  Pisanje o netranparetnosti rada organa lokalne, samouprave samo je jedan od načina da ih podsetimo da su oni postoje kako bi bili na usluzi SVIM GRAĐANIMA SMEDEREVA koji ih i plaćaju, a ne da na netransparentan način i skrivajući informacije od javnosti izbegavaju obaveze i odgovornost.

Jelena Vasiljević

Izvor: Smederevske novine

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!