Home Info Nađen način da se radnici Želvoza isplate

Nađen način da se radnici Želvoza isplate

redakcija

Vlada Srbije našla je mogućnost da reši probleme tehnološkog viška i isplati otpremnine radnicima smederevskog Želvoza, izjavio je predsednik samostalnog sindikata u fabrici Slavoljub Trifunović.

Radnici Želvoza su 15. januara 2014. nastavili protest koji je počeo blokadom Kovinskog mosta u novembru 2013. kada su sindikalni vodji istakli problem te fabrike u restrukturiranju, posebno odugovlačenje realizacije socijalnog programa.

Kada im je u novembru, na sastanku s predstavnicima vlade i gradonačelnikom Smedereva, obećano brzo rešenje svih problema s povezivanjem radnog staža, socijalnog programa, isplate otpremnina i zaostalih zarada od maja 2013, radnici su deblokirali most.

Kada se bez pomaka u rešavanju socijalnih pitanja ušlo u 2014, radnici su 15. januara upali u gradsku skupštinu, u kojoj su spavali i iz koje je deo radnika odlazio na blokade drumskih i železničkih saobraćajnica, a deo je štrajkovao gladju u gradskoj skupštini.

U subotu je u telefonskom razgovoru savetnik predsednika Srbije Marko Djurić obavestio reprezentativne sindikate i gradonačelnicu Jasnu Avramović da je vlada našla način da reši problem viška radnika i isplate otpremnina, potvrdio je Trifunović agenciji Beta.

Izvor: Beta

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!