Home Info Na strelišu nastavak takmičenja

Na strelišu nastavak takmičenja

redakcija
Na smederevskom novom strelištu, još se nisu slegli utisci sa upravo održanog Prvenstva Srbije (A program). Pohvale za uspešnu organizaciju prvenstva i one na račun samog strelišta i dalje stižu iz gotovo svih klubova i od strelaca, a posebno onih vrhunskih, naših olimpijaca. Četiri osvojene nagrade odnosno dve medalje Anne Korakaki i dva pehara u ekipnoj konkurenciji, izložena na vidnom mestu na novom strelištu, sijaju nesmanjenim intenzitetom, a sa lica strelaca i streljačkih radnika u klubu osmesi zadovoljstvane ne silaze sa lica. Vremena za slavlje i opuštanje međutim nema, jer već ovog vikenda strelce Streljačke družine "Smederevo" očekuju nova uzbudjenja i nova takmičenja!
 
Puškaši u nacionalnom programu nastupaju na kvalifikacionom turniru vazdušnom puškom koji će se održati u Ćupriji. Pištoljašice, mlađe juniorke nastupiće na kvalifikacionom turnuru koji će se održati u Jagodini.
Smederevci sa ukupno 18 strelaca, koji će napraviti 25 nastupa, učestvuju na ovim kvalifikacionim turnirima, na kojima će, nadamo se, izboriti kvalifikacione norme za odlazak na Državno prvenstvo u B i C programu, čime će steći pravo da brane 5 medalja osvojenih prošle godine u Mladenovcu. B program je razvojni program za mlađe juniore (puška i pištolj) i kadete (puška), a C program je nacionalni program za juniore i seniore (serijska puška). 
 
Državno prvenstvo u B i C programu ove godine se održava u Kikindi, čija će streljačka družina ovim takmičenjem uveličati svoj jubilej – 100 godina kluba!

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!