Home Info Na štandu Narodne biblioteke smederevski izdavači

Na štandu Narodne biblioteke smederevski izdavači

by redakcija

Narodna biblioteka Smederevo će na svom štandu, u okviru ovogodišnjeg 56. Međunarodnog sajma knjiga, zajedno sa desetak ustanova u kulturi iz ovog grada, predstaviti više od pedeset novih naslova.

Slogan ovogodišnjeg Sajma „Knjige spajaju ljude“ može se primeniti i na smedereveske izlagače, jer će na jednom mestu biti pored izdanja Biblioteke i naslovi Istorijskog arhiva, Muzeja smederevskog Podunavlja, Centra za kulturu, kulturnih manifestacija, ali i škola.

„Knjige u Smederevu spajaju i izdavače i autore. Ideja, koja već nekoliko godina okuplja sve smederevske izlagače, biće nastavljena. Želja nam je da prikupimo najveći broj knjiga, različitih žanrova i vrsta, koje su objavili smederevski izdavači i smederevski autori“, izjavio je Tanjugu direktor Dragan Mrdaković.

Na štandu Narodne biblioteke Smederevo biće izložene knjige smederevskih izdavača, produkcija periodike – časopis „Mons Aureus“, „Smederevski magazin“, produkcija „Smederevske pesničke jeseni“ i svi oni koji su objavili nove knjige.

Narodna biblioteka Smederevo, kao jedna od malobrojnih na Sajmu, biće predstavljena i kao izdavač, a kao ustanova u kulturi, ima obavezu prema svojim čitaocima da nabavi nove naslove.
Smederevski biliotekari posetiće sredinom nedelje Sajam kako bi obezbedili izdanja iz najnovije produkcije.

„Ove godine smo za nabavku knjiga izdvojili više od 400.000 dinara kako bi na taj način osvežili knjižni fond novim, sajamskim izdanjima. Lokalna samouprava je aproprijacijom opredelila 800.000 dinara za godišnju produkciju“, istakao je Mrdaković.

Bibliotečki radnici i drugi radnici u kulturi, ali i novinari, posetiće kolektivno Sajam knjiga u sredu. Narodna biblioteka obezbeđuje besplatan prevoz i besplatne ulaznice za goste Biblioteke.

Izvor: Glas javnosti

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!