Home InfoFoto priča Na Carini vašar, a na vašaru…

Na Carini vašar, a na vašaru…

by redakcija1

Bez obzira na to što nedobronamerni, sa podsmehom, Carinu u prvim julskim danima zovu „Smederevskim Las Vegasom“, činjenica je da ovaj vašar predstavlja jedan od najposećenijih događaja u našem gradu tokom godine.

I zaista, o povodu za njegovo pokretanje, niti prazniku koji se slavio 4. jula, niko mlađi od 30 godina sada već ne zna gotovo ništa, mnogo se toga promenilo ali je vašar ostao.

I ove godine, sve ono na šta smo navikli. Raznorazna hrana, piće i „muzika pod šatorom“ uz opasku da je ipak mnogo više prolaznika i šetača nego gostiju.

Nezaobilazna atrakcija i zabavljači sasvim posebne vrste su prodavci donjeg veša na našim vašarima. Nadvikujući se u borbi za mušterije, pažnju privlače „posebnom ponudom“. Otuda „turbo akcija“ – čarape za 50 dinara ili „pet za 200“ – daju dva brata i tata, a i ženski „kupači“ je mogao da se nabavi po povoljnoj ceni.

Zna se, vašaru se najviše raduju deca. Sreća pa su vlasnici svega ponuđenog, bilo da je reč o najmanjim trambolinama ili najvećim mašinerijama za zabavu, bili svesni situacije, pa su cene održali na prošlogodišnjem nivou, ali daleko od toga da je jeftino. Naravno, sve to uz neizostavnu šećernu vunu, kukuruz, sladoled na točenje, međutim, to, nije po prošlogodišnjim cenama.

Vašar će trajati do kasnih večernjih sati u utorak, 4. jula, a nakon toga tezgaroši i zabavni parkovi putuju na naredno, slično dešavanje i to u naš komšiluk (do Požarevca). I tako će biti tokom čitavog leta.

Počinje vreme zavetina.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!