Home InfoHronika MINISTAR MARKOVIĆ OTVORIO CENTAR U SMEDEREVU

MINISTAR MARKOVIĆ OTVORIO CENTAR U SMEDEREVU

by redakcija

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković i gradonačelnik Predrag Umičević otvorili su danas Gradski uslužni centar u Smederevu. U zgradi Skupštine grada Smedereva danas je svečano otvoren Gradski uslužni centar na više od 330 metara kvadratnih u koji je uloženo 14 miliona dinara uz pomoć USAID-a.

“Formiranje Uslužnog centra, jednog od najmodernijih u Srbiji, za oko 130 hiljada građana Smedereva predstavlja veliki korak u modernizaciji i povećanju efikasnosti rada Gradske uprave, sa najvažnijim ciljem da građani budu zadovoljni”, naveo je gradonačelnik Predrag Umičević.

Umičević je rekao da je cilj da uskoro zaživi “elektronska opština” i na taj način dodatno podignu standarde u nivou pružanja usluga u lokalnoj samoupravi.

Ministar Marković je naglasio da je Smederevo jedan od pet gradova koji se uključio u izradu centralnog registra, matične baze u kojoj se nalaze podaci o svim građanima Republike Srbije.

“To je najveća reforma državne uprave od 1946. godine. Nikada tako obiman posao nije rađen i to se u jednoj državi radi samo jedanput”, kazao je Marković, koji je danas u Smederevu prvi put “u svom životu podigao izvod iz matične knjige rođenih van Beograda, odnosno Zemuna”.

Direktor Kancelarije za ekonomski razvoj USAID-a Majkl Mecler izjavio je da su tokom programa Pomoći ekonomskom razvoju opština, koji je pratio otvaranje i ovog Uslužnog centra, ostvarili rezultate od 1,6 milijardi dolara investicija, uz oko 16.500 novih radnih mesta i pomoći za otvaranje 500 novih poslova.

Izvor: Kurir

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!