Home Info Medalje za tekvondiste

Medalje za tekvondiste

redakcija

Proteklog vikenda, Tekvondo klub „Košava“ iz Smedereva, učestvovao je na Državnom prvenstvu za pionire i juniore, koje je održano u Beogradu, pod pokroviteljstvom Tekvondo asocijacije Srbije.

Na ovom takmičenju, nastupilo je osam takmičara „Košave“ – dva pionira i pet juniora, a u Smederevo su se vratili sa čak 7 osvojenih medalja, od čega 2 zlatne, 4 srebrne i 1 bronzana medalja.
Zlatne su bile dve dame „Košave“- Teodora Kojić, pionirka borbe B klasa -33kg i Anđela Živanović, juniorka borbe B klasa -63 kg.

Vicešampioni države postali su: Neda Živanović, juniorka borbe B klasa -52kg, Katarina Milenković juniorka borbe B klasa -63kg, Miloš Aćimović junior borbe B klasa -63kg, Aleksa Anđelković junior borbe -68kg.

Bronzu je osvojio Marko Perović, junior borbe B klasa -68kg.
S obzirom da su neki takmičari prvi put nastupili na takmičenju, a nekima je ovo tek drugi nastup, uspeh je veliki, a medalje su potvrda jakog rada u Klubu.

Sledeće što nas očekuje je Državno prvenstvo za kadete i seniore, 21.marta, takođe u Beogradu, gde će Klub imati još 7 predstavnika, na kome takođe očekujemo dobre rezultate.

Trener Marija Minić je zadovoljna nastupom svojih takmičara, navodeći da je ovo tek početak uspeha, te da smo kao prvi Klub u Regionu i gradu, dužni da ispišemo istoriju ovog sporta…
Marija zbog obaveza u Karate reprezentaciji Srbije ove godine neće nastupiti na Državnom prvenstvu za seniore u tekvondou, ali već sledeće godine nastavlja svoju karijeru u ovo Olimpijskom sportu, i put ka reprezentaciji, jer je, po rečima njenog trenera Karić Predraga-Peke- u karateu već sve osvojila.

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!