Home InfoSport Medalje za Klub borilačkih sportova „Smederevo“

Medalje za Klub borilačkih sportova „Smederevo“

Redakcija

U organizaciji WAKO Kik boks saveza Srbije je održan prestižni takmičarski događaj Srbija Open-Evropski kik boks kup koji se odvijao u Atletskoj dvorani Banjica u Beogradu od 14-16. maja 2021. godine na kome je učestvovalo 78 klubova sa 337 takmičara iz 13 zemalja.

Klub borilačkih sportova „Smederevo“ (ove godine proslavlja 25 godina rada), čiji trener je Nebojša Živojinović-Boban, je na navedenom Evropskom kupu sa takmičarem Petrom Bojatovićem osvojio prvo mesto i dobio pripadajuću diplomu, medalju i pehar.

Mladi Petar Bojatović je zlato osvojio boreći se u disciplini kik lajt, kao stariji kadet (do 15 godina) u kategoriji do 63 kilograma.

„Petru je ovo prvi turnir uopšte, a bio je sa svojih 58,2 kilograma znatno lakši od svojih protivnika što je posebno u borilačkim sportovima veći startni hendikep koji smo savladali odličnom tehnikom i brzim promenama taktike u toku borbi tako savladavši izuzetno spremne i raspoložene protivnike.“- kažu za SDCafe iz kluba.

Osim prvog mesta na Evropskom kupu, još jedan član Kluba borilačkih sportova „Smederevo“ je osvojio zlatnu medalju i to na kik boks turniru „Trofej Beograda“ održanom 24-og aprila ove 2021. godine. Taj turnir je, takođe, otvorenog tipa sa učešćem inostranih takmičara na kome je senior Marko Dogandžić osvojio prvo mesto u svojoj kategoriji.

„Činjenica da se uspesi od prošle godine (sedam medalja sa državnih takmičenja-1 zlato, 2 srebra, 4 bronze) poboljšavaju u ovoj godini, daje dodatni motiv našim takmičarima da osvajaju najsjajnija odličja. Sportski Vas pozdravljamo uz našu sentencu: „Pobednik je onaj koji trenira“!“- zaključuju iz ovog kluba.

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!