Home Info Mašović na čelu Streljačkog saveza

Mašović na čelu Streljačkog saveza

by redakcija

 

Nekadašnji strelac Siniša Mašović izabran je za novog predsednika Streljačkog saveza Srbije na izbornoj Skupštini u Beogradu.
 
Za Mašovića je glasalo 40 delegata od 61 prisutnog. Predložili su ga Streljačka družina Smederevo i Streljački savez opštine Smederevo.
 
Drugi kandidat Dragan Marković, kojeg su predložili klubovi Crvena zvezda i Partizan kao i Streljački savez Beograda, dobio je 19 glasova. Dva listića su bila nevažeća.
 
Za nove članove Upravnog odbora izabrani su Miomir Spasojević, Milan Parazenović, Vitomir Homan, Siniša Veljković i Nebojša Relić. Delegati izborne jedinice Beograd glasaće ponovo za još jednog člana, pošto Todor Dimitrijević nije izabran u to telo. U Nadzorni odbor izabrani su Zvonko Šabanović, Nenad Putnik i Branjko Perić. 
 
Predsednik Streljačkog saveza po statutu ima pravo da imenuje još četiri člana Upranvog odbora koji ima ukupno 11 članova. Posle izbora, Mašović je rekao da će jedan od njih biti Željko Lazić, a da će imena još trojice saopštiti na konstitutivnoj sednici Upravnog odborae. 
 
„Zahvaljujem se na poverenju, mene posebno obavezuje činjenica da sam dobio toliku podršku i sada moram da opravdam veliko poverenje“, rekao je Mašović, „Sam ne mogu da vodim streljačku organizaciju, očekujem pomoć i saradnju od novih članova Upravnog odbora. Pred nama je ozbiljan zadatak, da još više podignemo zastavu Srbije i našeg sporta i da rezultatima i radom nadmašimo predhodni saziv što sigurno neće biti lako. Posebno se zahvaljujem Draganu Markoviću, mom protivkandidatu na fer i korektnoj kampanji, dobro je da je streljačka organizacija imala mogućnost da bira i da je izabrala u mirnoj, sportskoj i demokratskoj atmosferi zbog čega svi možemo da budemo ponosni“. 
 
Tokom svečanog dela sednice proglašeni su najbolju u 2012. Najbolja takmičarka je Ivana Maksimović, olimpijska vicešampionka iz Londona, a najbolji takmičar Andrija Zlatić, bronzani sa istog takmičenja. Najbolji klub je Novi Beograd Ušće, ispred Crvene zvezde u Partizana. Trener godine je Mira Maksimović. 
 
Na osnovu rang lista najbolji strelci su – puška, seniori: Nemanja Mirosavljev, seniorke: Ivana Maksimović, juniori: Borislav Mazinjanin, juniorke: Marina Simić, mlađi juniori: Andrija Milovanović, mlađe juniorke: Maja Lalić, kadeti: Stevan Jovanović, kadetkinje: Nevena Armuš. 
 
Pištolj, seniori: Andrija Zlatić, seniorke: Zorana Arunović, juniori: Nikola Lalić, juniorke: Danica Rašeta, mlađi juniori: Dragan Građin, mlađe juniorke: Milica Slović.
 
Foto: Streljački savez Srbije

Izvor: B92

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!