Home Info Kup Srbije u gađanju vazdušnim oružjem u Smederevu

Kup Srbije u gađanju vazdušnim oružjem u Smederevu

by redakcija
U subotu 20. oktobra 2012. godine Streljačka družina "Smederevo" biće domaćin prvog kola Kupa Srbije u gađanju vazdušnim oružjem u disciplinama na 10 metara. Nakon otvaranja strelišta u Smederevu, marta ove godine, kada je održano Prvenstvo Srbije, koje je ujedno bilo i poslednje zvanično takmičenje naših strelaca pred Olimpijske igre u Londonu, ponovo će se okupiti najbolji strelci Srbije. Ovim takmičenjem tradicionalno počinje vazdušna sezona u Srbiji i prvo je zvanično takmičenje na kojem će nastupiti naši olimpijci posle Olimpijskih igara.
Kup takmičenje vazdušnim oružjem za juniore, juniorke, seniori i seniorke, puška i pištolj, A program u pojedinačnoj konkurenciji i za seniore i seniorke, puška i pištolj, A program u ekipnoj konkurenciji okupiće u Smederevu ukupno 118 strelaca iz 36 klubova iz Srbije, među kojima su i ovogodišnji osvajači olimpijskih medalja Ivana Maksimović i Andrija Zlatić, ali i nekadašnji, pre svih strelac milenijuma Jasna Šekarić i aktuelna svetska prvakinja Zorana Arunović.
Na ovom takmičenju nastupiće i juniorska ekipa SD "Smederevo" pištoljem u sastavu: Ana Alentijev, Sara Ilić i Ana Lajčak, koja će se takmičiti i u seniorskoj kategoriji. Od ostalih strelaca iz Smedereva takmikčiće se još juniorke puškom Jelena Jakovljević i Danica Denić.
Takmičenje za Kup SSS ima za cilj podizanje na viši nivo takmiče4nja iz Kalendara SSS koja se boduju i vrednuju za sastav reprezentacije Srbije, za kategorizaciju sportista, za bodovanje za stipendije, za određivanje učesnika Kampa perspektivnih strelaca Srbije, kao i podizanje sportsko-takmičarskih rezultata.
U prilogu Vam se nalaze raspored takmičenja i startne liste takmičara.
Od 1. oktobra na Strelištu u Smederevu zvanično je počela vazdušna sezona, a nakon ovog u planu su i druga zanimljiva takmičenja.

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!