Home Info Kruna ovogodišnje sezone Karate kluba „Smederevac“

Kruna ovogodišnje sezone Karate kluba „Smederevac“

redakcija

Na Prvenstvu Srbije, koje se održalo u Valjevu proteklog vikenda, Karate klub „Smederevac“ učestvovao je sa 26 takmičara koji su prošli kvalifikacione turnire.

U strukturi takmičara i ovog puta bile su zastupljene sve selekcije, što je i odlika jednog jakog sportskog kolektiva, koji tradicionalno dokazuje kvalitet karatea koji Karate klub „Smederevac“ neguje već 40 godina.

Bez obzira na priču o Federacijama, na prvenstvu Srbije učestvovalo je preko 500 takmičara, a osvojiti 26 medalja (od čega čak 12 zlatnih, 6 srebrnih i 8 bronzanih), je svakako uspeh za poštovanje. 
Šampioni države postali su : Krstić Marija pionirka kate, Mančić Ivana pionirka borbe, Brković Anastasija pionirka borbe, Grujić Aleksandar pionir kate i borbe, Brković Petar pionir borbe, Đorđević Saša pionir borbe, Petrović Mihajlo pionir borbe. U starijoj konkurenciji, nosioci zlatnih medalja su i Krstić Ana kadetkinja kate i borbe, kadet Petrović Aleksandar kadet borbe, kao i Minić Marija seniorka borbe.
Srebrne medalje i titulu vicešampiona države, poneli su : Ćirić Andrijana pionirka kate, Mančić Ivana pionirka kate, Krstić Marija pionirka borbe, Stojanović Đorđe pionir kate, Ninić Aleksa pionir kate, Milanović Milan pionir borbe. 

Bronzani sa Državnog prvenstva su : Đorđević Tijana pionirka kate, Trifunović Tijana pionirka borbe, Filipović Luka pionir kate, Ninić Aleksa pionir borbe, Mitrović Đorđe pionir kate i borbe, Petrović Aleksandar kadet kate i Minić Marija seniorka kate.

Seniorka Marija Minić je ovim rezultatom potvrdila dobru formu pred Evropsko prvenstvo u ESKA Federaciji, koje je narednog vikenda očekuje u Cirihu.
Ovakav rezultat je, može se reći, kruna sezone za Karate klub „Smederevac“ smatra trener Karate kluba „Smederevac“ Karić Predrag- Peka, koji je osim ovog takmičenja, zadovoljan i nastupom takmičara „Smederevca“ u toku cele sezone. Ovakvim rezultatima, Karić može zasigurno da računa da će Klub i narednih godina davati reprezentativce, koji će predstavljati naš klub i grad širom Evrope, kao što je to radio i godinama unazad.

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!