Home InfoDruštvo Konkurs za đake povodom praznika Svetog Luke

Konkurs za đake povodom praznika Svetog Luke

by redakcija1

Povodom jubileja – 570 godina od prenosa moštiju Svetog Luke u Smederevo, crkva posvećena ovom jevanđelisti u našem gradu, organizuje likovni i literarni konkurs za đake.

Konkurs je raspisan uz blagoslov episkopa braničevskog Ignatija, a u okviru predstojećih svečanosti i programa obeležavanja praznika Svetog Luke.

Na literarni konkurs učesnici mogu da pošalju radove na teme: „Pred ikonom Svetog Luke“, „Zvona Crkve Svetog Luke čujem“ (za osnovce) i „Moje nadanje je Gospod“ i „Svetosavska zvona čujem“ (za đake srednjih škola).

Prethodno lektorisane prozne ili poetske radove (do jedne kucane strane A4, font 12, prored 1,5) potrebno je odštampati i potpisati (ime i prezime učenika, razred i odeljenje, ime i prezime nastavnika).

Likovni konkurs, za učenike osnovnih škola odvija se na ponuđene teme „Pred ikonom Svetog Luke“, ili Ilustracija pesama i priča o Smederevu i Svetom Luki“.

Srednjoškolci biraju između tema „Moje nadanje je Gospod Isus Hristos ″ i „Sveti Luka stiže u Smederevo“.

Format je slobodan (blok broj 2, 3, 4, 5…) kao i odabir likovne tehnike (slikarske, crtačke, kombinovana, kolaž…).

Na poleđini rada ispisati podatke o autoru (ime, prezime, razred, odeljenje, škola, ime učiteljice/učitelja, odnosno nastavnika). Najbolja ostvarenja biće izložena i nagrađena.

Pisane i likovne radove potrebno je predati u crkvi najkasnije do 27. oktobra ili poslati na adresu: Crkva svetog apostola i evanđeliste Luke ul. Đure Daničića bb.

Odabir i vrednovanje radova biće u odvojenim kategorijama, 29. oktobra, od 18 časova u crkvenom konaku.

 

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!