Home Info Komiko plaća 60 miliona kamate

Komiko plaća 60 miliona kamate

redakcija

 

Kopmanija Komiko oil prihvata da Smederevu uplati kamatu od 60 miliona dinara, zbog kašnjenja sa zakupom zemljišta namenjenog za izgradnju rafinerije u tom gradu. Komiko oil traži od gradskih vlasti garanciju da će kompanija po uplati 712 miliona dinara dobiti dodatnih tri hektara, 68 ari i 16 metara zemljišta.
 
Zamenik generalnog direktora kompanije Komiko oil za Srbiju Radomir Radivojević izjavio je da ta kompanija prihvata zahtev gradske uprave Smedereva da uplati i dodatnih 60 miliona dinara kamate zbog kašnjenja sa zakupom zemljišta gde će graditi rafineriju.
Radivojević je agenciji Beta rekao da je Komiko oil prihvatio da gradu taj iznos uplati jednokratno, zajedno sa 652 miliona dinara zakupa za zemljište.
 
"S obzirom na to da smo očekivali i predlagali da se tekst poravnanja i mirnog rešenja spora potpiše do kraja 2012, a da se to nije dogodilo, mi smo spremni da navedeni iznos uplatimo u roku od 30 dana od dana održavanja Skupštine Smedereva", rekao je Radivojević.
 
Komiko oil traži od gradskih vlasti pismenu izjavu kojom će biti garantovano da će kompanija po uplati 712 miliona dinara dobiti dodatnih tri hektara, 68 ari i 16 metara zemljišta, koje su odlukom države date gradu da ustupi investitoru za izgradnju rafinerije, naveo je Radivojević.
 
Ta naftna kompanija je 21. decembra saopštila da je prihvatila da do 31. januara naredne godine plati cenu zakupa zemljišta za izgradnju rafinerije u Smederevu. 
 
Navedeno je da je Komiko oil pristao da plati dodatnih 30 miliona dinara na ime kamate, tako da je ukupan iznos za zakup zemlje na kojoj će biti izgrađena rafinerija sada 682 miliona dinara.
 
Komiko oil je kasnio sa uplatom za zakup zemljišta, pa ga je gradska vlast u Smederevu tužila. Ugovor o zakupu zemljišta za izgradnju rafinerije je potpisan 25. aprila, a Komiko oil je trebalo da do juna plati zakup.
 
Kako je ranije najavio Komiko oil, u rafineriju za preradu nafte investiraće 250 miliona dolara, a biće izgrađena za tri godine, i zapošljavaće oko 700 radnika.

Izvor: RTS

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!