Home InfoDruštvo Kako se milioni poreskih obveznika Smedereva prelivaju bratiji u Smedervsku Palanku

Kako se milioni poreskih obveznika Smedereva prelivaju bratiji u Smedervsku Palanku

Redakcija

Od 28 miliona iz budžeta Smedereva, gotovo 20 podelili su medijski delatnici van Smedereva. Gotovo nijedan od tih medija Smederevci niti vide niti čuju, ali ih debelo plaćaju.

Ili pare završavaju negde drugde?

Portal  „ Puls Šuamdije“  iz Smedereske Planke koji je dobio 1,6 miliona dinara za projekat „ Kulturni život Smedereva 2021.“ postoji jedino virtuelno.

Po strani ćemo ostaviti temu projekta koji govori o kulturnom životu Smedereva. Kom kulturnom životu u vreme pandemije se tačno ovde govori, kada je kulturni život ugašen i ne postoji i pitanje je šta će se desiti do kraj ove godine a „stručna komisija“ finansira projekat na temu koja trenutne nema sadržaj niti je izvesno da će imati.  Logika ne postoji.

No vratimo se na temu.

Ako odete na zvanično registrovanu adresu u Ulici Trg heroja broj 24 u Smederevskoj Palanci, i potražite neku kancelariju, neće naći ništa. Bukvalno, ništa, jer tamo ničega nema osim napuštenog placa zaraslog u rastinje.  Da li je prijavljivanje lažne adrese u zvanični državni registar krivično delo ili prekršaj. Pitaćemo upućene.

Ako pokušate da dobijete nekog sa ovog medija, i pozovete  +381 (0) 123 456 789 nećete dobiti ništa!
Jer, broj ne postoji, osim na fantomskom sajtu.

Nećete dobiti skoro ništa ni ako se raspitate o izvesnom Draganu Goluboviću, izdavaču ovog portala! Niko ga ne poznaje. Da li ovaj čovek uopšte postoji.

Da li je novac građana Smedereva otišao fantomskom mediju? Kome je zapravo otišao?

Kada se malo bolje raspitate saznaćete da Golubović, navodno, postoji, da novinar nije, da ima 62 godine a da sa medijima ima veze jedino što ispija kafe sa nekima iz medija.

I to je dovoljno da ove godine dobije 1,6 miliona iz Smedereva a prošle godine 1,8 miliona iz budžeta Smederevske Palanke. Dakle, 3,4 miliona fantomskom  mediju koji je za dve godine objavio 67 tekstova koji su uglavnom prepisani sa drugih portala?! Skup kao BBC.

Milioner-medijski magnat iz Palanke je, naravno, samo paravan.
Šta se iza pravana krije, nije teško naslutiti.

Kome milioni idu? Šta mislite? Pravsoduni organi ne misle ništa, makar ne misle svojom glavom. Nebrojeno puta do njih su stigle ove informacije, i nisu uradili baš ništa, iako ih Zakon obavezuje da reaguju kada do njih dopre glas u sumnjive poslove.

A ovde je sve sumnjivo!

 

foto: Unsplash i Google maps

2 comments
0

Slične vesti

2 comments

Smederevac 10.04.2021 - 11:50

Ovo su zastrasujuce cifre kojima se bukvalno pljackaju gradjani Smedereva .Ponavljam -svi osteceni mediji iz naseg Grada moraju da podnesu krivicne prijave pa neka Tuzilastvo radi ono zasta ih ovaj narod debelo placa ! p.s. Nema vremena za cekanje i kukanje vec odmah u ponedeljak KP i tacka !

Reply
rajic 11.04.2021 - 13:24

Pancevci i djetici pune svoje racune iz budzeta grada Smedereva!

Reply

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!