Home InfoKultura Kad muzika postane slika – izložba „Ritmovi Kube“ do 31. oktobra

Kad muzika postane slika – izložba „Ritmovi Kube“ do 31. oktobra

by redakcija1

Pesnici su, do nekog narednog susreta, otišli put svojih meridijana, ali je dah Kube, zemlje dobitnice „Zlatnog ključa“ na ovogodišnjem festivalu, ostao i nakon 54. Smederevske pesničke jeseni, u holu Centra za kulturu.

Tu će, do kraja meseca biti postavljena izložba „Ritmovi Kube“ Katarine Ilić. Ona je doktor filoloških nauka iz oblasti romanistike, a bavi se slikanjem, kao i primenjenom umestnošću.

Njena ulja na platnu postavljena u galeriji Centra, dočaravaju atmosferu latinoameričkih barova i neizostavnu muziku i ples koji prožimaju život Kube na svakom koraku.

Naravno i sam kolorit prati ritam emocija uz primetnu težnju da se život sagleda sa najvedrijih strana i da se slikom izrazi poseban mentalitet Kubanaca, ispunjen radošću i optimizmom i u najtežim trenucima.

Zapravo, svaka slika je inspirisana nekom od čuvenih pesama Južne Amerike, pa ukoliko želite da vidite kako izgleda kada se na platno stavi emocija „Gvantanamere“, najčuvenije pesme, ili stihova „Besame mucho“, „Tres palabras, „Demasiado corazon“, posetite izložbu do kraja meseca.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!