Home Info Jelena Milo u Galeriji savremene umetnosti

Jelena Milo u Galeriji savremene umetnosti

redakcija

Jelena Milo, slikarka rodjena u Beogradu, a školovana u Dizeldorfu, otvorila je samostalnu izložbu slika u smederevskoj Galeriji savremene umetnosti prikazavši šezdesetak ulja na platnu malog formata i nekoliko dela velikih dimenzija nastalih od 2003. do 2012.

Umetnica je u utorak uveče na otvaranju istakla da živi izmedju Dizeldorfa u kome se školovala i Beograda u kome je rodjena. U traganju za tržištem, Jelena Milo (33) češće izlaže po Evropi jer postoji potražnja za delima mladih umetnika, a povremeno u Srbiji, zbog nostalgije.

Diplomirala je na Akademiji umetnosti u Dizeldorfu 2004. u klasi profesorke Magdalene Jetelove. Iste godine u Dizeldorfu je dobila nagradu za mlade umetnike i izlagala u Torontu.

"Moje slike su neutralne. Nema ljudi, nema dešavanja, već su te slike kao svedoci, u koloritnim valerima, od kojih posmatrač gradi priču. Oslikavam platna na kojima su moja sećanja sa putovanja, na prirodu, pejzaže i neke samoće koje neizbežno stignu", rekla je Jelena Milo na otvaranju.

Izvor: Beta

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!