Home InfoPolitika Jedanaest lokalnih organizacija većina iz „Akcije“ dogovorile međusobnu saradnju

Jedanaest lokalnih organizacija većina iz „Akcije“ dogovorile međusobnu saradnju

by Redakcija

Jedanaest lokalnih organizacija većina iz OGP AKCIJA dogovorile međusobnu saradnju i ne ulaze u novu stranku sa Ekološkim ustankom i Skupštinom slobodne Srbije.

Jedanaest lokalnih organizacija koje su deo platforme Akcija, odlučilo je da zadrži svoj autentični lokalni identitet i ne uđe u novu stranku, čije osnivanje je najavio Nebojša Zelenović – rekli su na sastanku u Smederevu koji je održan 29. maja 2022. godine. Pored ovoga, dogovorena je i bliža međusobna saradnja između svih pojedinačnih organizacija kako bi se što efikasnije bavili životnim problemima u lokalnoj sredini. Jedanaest lokalnih grupa građana, inicijativa, članica i delom osnivača Otvorene građanske platforme Akcija, će nastaviti samostalno svoju saradnju i naročito još jaču loklanu povezanost uz poptuno očuvanje svojih autonomnih organizacija, subjektiviteta i aktivnosti po kojima su i poznate u svojim gradovima.

Na sastanku su prisustvovale organizacije iz Pirota, Kragujevca, Vrnjačke Banje, Ćićevca, Varvarina, Velike Plane,
Rekovca, Velikog Gradišta, Požarevca, Batočine i Smedereva.

„Naše organizacije dale su veliki doprinos ulasku koalicije „Moramo“ u Narodnu Skupštinu Republike Srbije, i podnele su ozbiljan teret osnivača i nosioca aktivnosti OGP Akcija u našim sredinama i ne slažemo se sa najavljenom namerom ujedinjavanja Akcije sa Ekološkim ustankom i Skupštinom slobodne Srbije koja se formira bez naše saglasnosti. U skladu sa potpisanim osnivačkim dokumentom formiranja AKCIJE 5.juna 2021. godine u Beogradu, tražićemo svoja prava.“ – rečeno je na ovom skupu.

„Očuvanje i saradnja lokalnih organizacija je više nego ikad neophodna zbog ogromnihizazova sa kojima se naše lokalne sredine suočavaju. Posledice vlasti kriminalnog režima Srpske napredne stranke, kao što su velika poskupljenja osnovnih životnih namirnica ili partijsko zapošljavanje, još jače se odražavaju na malu sredinu, gde je alternativa gotovo nepostojeća. To je, uostalom, i glavni razlog našeg aktiviranja u lokalnim političkim pitanjima, ali i međugradskom udruživanju u mrežu AKCIJA, koja nam je omogućavala autonomno delovanje.“

„Veliki broj ovih organizacija već je obezbedio mesta u gradskim skupštinama na prethodnim lokalnim izborima, a uskoro nas čekaju i novi lokalni izbori i važno je da na njih izađemo kao ljudi prepoznati po dobrom radu u svojim sredinama. Ovo je podstrek za dalji rad, ali i motivacija za sve druge pojedince, aktiviste, lokalne grupe građana, organizacije i inicijative da ne odustaju pred preprekom i ojačaju borbu na svim frontovima.“ dodali su učesnici.

Predstavnici Akcije takođe su dodali:
„Ostali smo dosledni našoj težnji da su problemi na lokalu i kvalitet života u Smederevu nama na prvom mestu . AKCIJA je nešto najbolje što se desilo na političkoj sceni Srbije poslednjih 10 godina , osmišljena kao udruženje lokalnih organizacija i ponosni smo što smo bili deo te priče.
Odbili smo da budemo deo neke nove stranke a i ima ih previše i sa prijateljima iz lokalnih organizacija Srbije nastavljamo saradnju , kako smo se udružili sa ostalim GG , lokalnim organizacijama , aktivistima , Srbije tako se nadam i udruživanju sa ostalim organizacijama u Smederevu.“ – izjavio je za SDCafe.rs Saša Živković predstavnik ovog pokreta u Smederevu. 

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!