Home Info Jasmina Grgić osvojila srebro u Zagrebu

Jasmina Grgić osvojila srebro u Zagrebu

by redakcija

Jasmina Grgić, strelac Streljačke družine „Smederevo“ osvojila je srebrnu medalju u gađanju vazdušnim pištoljem drugog dana streljačkog turnira „Trofej Mladosti“ u Zagrebu. Zorana Arunović (SK „Crvena zvezda“ Beograd) odbranila je prošlogodišnju titulu. Bronzu je osvojila mađarska reprezentativka Zofia Čonka. U finalu je  polovina učesnica bila iz Srbije, jer su  gađale, uz vlasnice zlata Zoranu Arunović i srebra Jasminu Grgić, i Bobana Veličković (SK „Bor 030“) koja je na kraju bila peta i Jasna Šekarić (SK „Crvena zvezda“) koja je završila na osmom mestu.

Grgićeva se i u finale plasirala kao druga sa odličnih 383 kruga u osnovnom delu, a Arunovićeva je odlično gađala finale (201 krug) i sa trećeg mesta sa 381 kruga pretekla je u finalu. Najbolja je bila Bobana Veličković sa sjajnih 386 krugova. Ulaznica za finale je bila jako skupa, čak 380 krugova.

Jasmini Grgić je ovo druga medalja sa međunarodnih turnira od početka sezone vazdušnim oružjem ove godine. Pre manje od mesec dana okitila se zlatom na Međunarodnom turniru „Sveti Martin“ u Belom Manastiru.
Ana Alentijev, juniorska takmičarka „Smedereva“ zauzela je 22-go mesto, a Ana Todorović, mlađa juniorka bila je 38-ma u veoma jakoj konkurenciji.

Dimitrije Grgić, srpski reprezentativac, Jasminin brat, koji gađa za Streljački klub „Akademac“ iz Beograda, takođe je osvojio srebrnu medalju na istom turniru, dok je bronza pripala Damiru Mikecu (KSS „Policajac“ Beograd). I pre finala ova dvojica srpskih reprezentativaca bili su prvi i treći. Grgić je bio ubedljivo najbolji sa sjajnih 586 krugova, dok je Mikec bio treći sa 579 krugova.

Prvog dana na „Trofeju Mladost“ u Zagrebu Milutin Stefanović (SK „Čika Mata“ Kragujevac) osvojio je vazdušnom puškom prvo mesto, istim oružjem Dragana Todorović (SK „Novi Beograd Ušće“) zauzela je drugo, dok su Ivana Maksimović (SK „Akademija Maksimović“) i Nemanja Mirosavljev (SD „Novi Sad 1790“) osvojili treća mesta.
Tako je ukupan bilans srpskih strelaca u Zagrebu osam trofeja, tri više nego prošle godine – dva zlatna, tri srebrna i tri bronzana.

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!