Home Info SRPSKOJ ATLETICI STIŽE DONACIJA IAAF U REKVIZITIMA

SRPSKOJ ATLETICI STIŽE DONACIJA IAAF U REKVIZITIMA

by redakcija

Atletski savez Srbije (ASS) dobiće prvu pošiljku atletskih rekvizita za najmlađe, poklon Međunarodne atletske federacije (IAAF), rekao je generalni sekretar ASS Slobodan Branković.

"Radi se o projektu koji IAAF promoviše već desetak godina širom sveta pod nazivom 'Dečja atletika' i čiji je cilj da se koja su krenula u školu približi atletika", naveo je Branković.

"IAAF je na tom polju uradio dosta, pa je dečjem uzrastu prilagodio prepone, koplja, kugle, disk, doskočište za skok u vis.. Izgleda lepo i atraktivno" kaže Branković i dodaje da je to rezultat razgovora sa predsednikom IAAF-a Laminom Dijakom, na temu razvoja školske atletike i finansijske podrške izgradnji atletske dvorane u Srbiji.

Branković je izrazio nadu da će predstavnici Saveza od jeseni obići desetak, možda i dvadeset osnovnih škola i podeliti ove komplete.
"Obezbedićemo finansijska sredstva za nabavku ovih rekvizita i na taj način atletiku vraćamo u škole. Jer, osnova fizičke kulture su upravo atletika, gimnastika i plivanje.

Zdravlje jedne nacije ogleda se u kvalitetu i bavljenju atletikom", rekao je Branković.
"Siguran sam da ćemo uz pomoć Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva prosvete uspeti da stotinak škola opskrbimo sa atletskim rekvizitima u narednih 4 – 5 godina. Očekujem da naši mališani krenu stopama Olivere Jevtić, Dragutina Topića, i da atletika ponovo postane jedan od osnovnih sportova u Srbiji", zaključio je Branković.

Branković je rekao da je sa Ministarstvom prosvete inicirana izgradnja atletskih staza u osnovnim školama u Smederevu, Vranju i u Pazovi. Trebalo je i u Nišu, ali se zbog nedostatka zemljišta odustalo od tog plana.

"Prepoznali smo veliki entuzijazam kod predsednika AK Smederevo i kod gradonačelnika, što je počelo da daje rezultate. Smederevska atletičarka je iz Turske donela jednu od dve medalje za Srbiju. To je ono što Atletski savez Srbije mora da podrži.", rekao je Branković koji je u Smederevu prisustvovao konferenciji za novinare, organizovanoj povodom osvajanje bronzane medalje mlade smederevske atletičarke Olje Nikolić na Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u turskom Trabzonu.

Izvor: Kurir

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!