Home InfoDruštvo Januar u PU Smederevo: Zaplene narkotika, rasvetljavanje ubistva, poreska prevara…

Januar u PU Smederevo: Zaplene narkotika, rasvetljavanje ubistva, poreska prevara…

by redakcija1

Policijska uprava u Smederevu je u januaru postigla veoma dobre rezultate u suzbijanju svih oblika kriminala. Time je održano povoljno i stabilno opšte stanje bezbednosti, saopšteno je iz Uprave.

Sprovedeno je više aktivnosti u cilju prevencije kriminala i suzbijanja vršenja krivičnih dela iz svih oblasti.

Broj krivičnih dela smanjen je za 22%, a krivičnih dela opšteg kriminaliteta je za 28% manje nego u prethodnom periodu.

Nije evidentirano nijedno učestvovanje u tuči, ugrožavanje opasnim oruđem i izazivanje opšte opasnosti. Procenat rasvetljavanja krivičnih dela sa elementima nasilja je 100%.

Postignuti su značajni rezultati na suzbijanju neovlašćenog držanja i trgovine narkoticima. Tokom prethodnog meseca, otkriveno je 10 krivičnih dela iz ove oblasti. Izdvaja se akcija zaplene 2,7 kilograma spida. U stanu u Smederevu, uhapšeni su skrivali, mešali i prepakivali drogu za dalju prodaju.

Policijski službenici su 20. januara brzo i uspešno rešili talačku situaciju i razbojništvo sa vatrenim oružjem u apoteci „1. maj“ u Smederevu. Brzom reakcijom, za nekoliko minuta stigli na mesto događaja, obezbedili prostor i rasporedili se oko objekta. Savladali su i uhapsili izvršioca pri pokušaju bekstva, bez posledica po građane koji su se nalazili u samom objektu – podsećaju iz PU Smederevo.

Intenzivnim operativnim radom, 22. januara je rasvetljeno ubistvo u Smederevu. Osumnjičeni je vrlo brzo po saznanju za krivično delo, istog dana uhapšen i procesuiran.

U oblasti suzbijanja privrednog kriminala ističe se otkrivanje jedne poreske prevare. Izvršio ju je direktor preduzeća za trgovinu metalom iz Smedereva, na štetu budžeta RS u iznosu od skoro 10 miliona dinara.

On je uhapšen i procesuiran, a ono što ovaj predmet izdvaja od ostalih sličnih je činjenica da će osumnjičeni, na osnovu sporazuma sa tužilaštvom, osim prihvatanja odgovarajuće kazne, uplatiti u budžet navedeni iznos koji je protivpravno prisvojio.

Javni red i mir u objektima gde se okuplja veći broj mladih, kao i u blizini tih objekata, je bio stabilan, bez registrovanih tuča sa više učesnika. Skoro svi prekršaji su na istom ili približnom nivou u odnosu na prethodni period.

U školskim objektima i njihovoj blizini u celom Podunavskom okrugu, policija je održala bezbednost na najvišem nivou. Nastava se i u drugom polugodištu odvija bezbedno, bez evidentiranih prekršaja i krivičnih dela u školama i njihovoj neposrednoj okolini.

Uporedo sa početkom drugog polugodišta, pripadnici Policijske uprave nastavili su preventivne aktivnosti i radionice po projektu „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“. Promovisan je i konkurs za upis u Srednju školu unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici.

Pripadnici saobraćajne policije su, u okviru svojih nadležnosti, redovno bili prisutni u zonama škola i pešačkih prelaza, kao i na ostalim lokacijama i saobraćajnicama u naseljima i van njih.

Stalnim aktivnostima u cilju preventivnog delovanja i otkrivanja saobraćajnih prekršaja i vozača pod dejstvom alkohola i narkotika, ostvareno je povoljno stanje bezbednosti u saobraćaju.

U odnosu na prethodni mesec, smanjen je ukupan broj saobraćajnih nezgoda, kao i broj nezgoda pod uticajem alkohola i nezgoda sa povređenim licima.

 

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!