Home InfoDruštvo Izabrani najbolji đački radovi na konkursu “Krv život znači”

Izabrani najbolji đački radovi na konkursu “Krv život znači”

by redakcija1

Crveni krst Smederevo nedavno je, među osnovcima i srednjoškolcima uspešno realizovao konkurse na temu “Krv život znači”.

Na likovnom konkursu, u kategoriji učenika od prvog do četvrtog razreda, prvo mesto je osvojila Đurđa Pavić (mentor Dragana Stjepanović), drugo Strahinja Marković (mentor Maja Ivković), oboje iz škole “Branislav Nušić” dok je treća nagrada pripala Dunji Petrović iz OŠ “Vuk Karadžić” u Lipama (mentor Milka Lalić).

Kod starijih osnovaca, prva nagrada je pripala Maši Petrović, takođe iz “Nušićeve” (mentor Marijana Vasiljević), druga Dunji Rakić iz OŠ “Dr Jovan Cvijić” (mentor Sanja Stanojević), dok je trećeplasirana Miona Đurđević iz škole “Heroj Srba” u Osipaonici (mentor Snežana Marinković).

Kada je reč o literalnim radovima, u kategoriji od petog do osmog razreda, najbolje je ostvarenje Mile Kostić, zatim Danice Vuković i Elene Banjanin. Sve tri su učenice “Cvijićeve”, a mentor im je Violeta Drašković.

Na konkursu za najbolji tekst kratke poruke (SMS), namenjenom srednjoškolcima, najviše uspeha imala je Rada Simić, zatim Sofija Mladenović i Kristina Radojković. Reč je o učenicama Ekonomsko – trgovinske škole čiji je mentor bila Biljana Milenković.

Svi nagrađeni radovi će učestvovati na republičkom konkursu, čiji će rezultati biti saopšteni na Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi, 14. maja, a Crveni krst Smederevo će svakako učesnicima posebno uručiti zahvalnice u Nedelji Crvenog krsta (8 – 15. maj).

Foto: Crveni krst Smederevo

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!