Home InfoPolitika Ivica Dačić: „Očekujem dobar izborni rezultat u Smederevu“

Ivica Dačić: „Očekujem dobar izborni rezultat u Smederevu“

by redakcija1

Predsednik SPS –a Ivica Dačić, danas je boravio u Smederevu gde je govorio najpre na konferenciji za novinare, a potom i pred okupljenim članovima i simpatizerima.

Predizbornu kampanju SPS će započeti krajem sledeće nedelje, ali su već sada u toku posete poput ove u gradovima i opštinama po Srbiji.

Kako je naveo Dačić, njegova je želja bila da se na taj način daju krila lokalnim organizacijama kako bi koalicija Socijalističke partije Srbije, Jedinstvene Srbije i Zelenih Srbije osvojila što više glasova.

Očekujemo dobre rezultate u Smederevu i na parlamentarnim i na lokalnim izborima. Ovde smo podmladili rukovodstvo. Ja sam nekad bio najmlađi, počeo sam sa dvadeset tri ili četiri godine svoju političku karijeru, a sad sam, na moju sreću, ja ovde najstariji.

To je dokaz koliko se sve menja, koliko se partija menja. Dolaze druge generacije koje siguran sam imaju drugačije prioritete i ciljeve. Naša politika se zasniva na dva ključna principa.

Prvi je princip socijalne pravde. To je ono što piše i u našem Ustavu, da je Srbija pravna, ali i država socijalne pravde. To konkretno znači da u ovim teškim uslovima za ceo svet, posvetimo više pažnje, ne kapitalu, nego ljudima koji su socijalno pogođeni.

Drugi temelj je zalaganje za nacionalne i državne interese, za Srbiju i srpski narod koji živi van Srbije. Jedno bez drugog ne može. Nijedno ni drugo ne može bez političke stabilnosti, a SPS i naša koalicija je ovih godina kao državotvorna partija i koalicija, bila ključni faktor stabilnosti. To nameravamo i u narednom periodu.

Nakon izbora nastavićemo saradnju sa Srpskom naprednom strankom. Pred Srbijom nisu laki dani. Suočeni smo sa dvostrukim standardima međunarodne zajednice. Srbija može da bude jaka samo onoliko koliko je jedinstvena. U tom cilju ćemo se tako ponašati i u izborima i nakon izbora – kazao je Dačić.      

Nakon toga je u sali SPS-a održan skup članova, simpatizera, lokalnog rukovodstva stranke, a osim Ivice Dačića događaju su prisustvovali Branko Ružić, Vladan Zagrađanin i Đorđe Čabarkapa.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!