Home InfoHronika Inspektor dva dana suočavan sa optuženima u aferi “Indeks”

Inspektor dva dana suočavan sa optuženima u aferi “Indeks”

redakcija

 

Policijski inspektor iz Smedereva Zoran Blagojević ispitivan je juče u Višem sudu i suočavan sa profesorima kragujevačkog Pravnog fakulteta optuženim za prodaju ispita i korupciju u aferi "Indeks".
 
Blagojevića koji je saslušavao osumnjičene u pretkrivičnom postupku, optuženi terete za nekorektno postupanje, saslušavanje bez branioca i pritisak da potpišu zapisnik kao uslov da ne bi bili zadržani u pritvoru.
 
Optuženi student Golub Garović je tvrdio da ga je saslušavalo više inspektora od kojih je jedino znao Blagojevića i da su sačinjena dva zapisnika: jedan koji je navodno otkucao Blagojević, drugi koji je kucala zapisničarka, a Blagojević diktirao.
 
Garović je rekao da mu je zapisnik pročitan, da se sa njegovim sadržajem složio, ali da ne zna koji je potpisao i da mu je sugerisano šta treba da kaže u zapisnik. 
Inspektor je danas u petosatnoj glavnoj raspravi odbacio tvrdnje za neprofesionalno ispitivanje svedoka i osumnjičenih u pretkrivičnom postupku.
 
Protiv 87 optuženih za 120 krivična dela primanja mita, zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja, profesora, posrednika i studenata suđenje je počelo 2007. godine u Višem sudu u Smederevu.
 
Za 71 krivično delo optuženo je 20 profesora Pravnog fakulteta u Kragujevcu, dva profesora Pravnog fakulteta u Beogradu i jedan profesor Pravnog fakulteta u Nišu. 
 
Saslušavanjem policijskih inspektora Dejana Anđelkovića, Bobana Pešića, Zorana Blagojevića, Dragoljuba Miladinovića i Jovana Stamatovića suđenje najveće po broju optuženih, svedoka i branilaca u istoriji smederevskog pravosuđa, veliki su izgledi da se predmet korupcije na Pravnom fakultetu u Kragujevcu okonča pre leta.
 
Suđenje se nastavlja u martu.

Izvor: Beta

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!