Home InfoHronika Hapšenje zbog trgovine ljudima

Hapšenje zbog trgovine ljudima

redakcija

 

Smederevska policija uhapsila 13 osumnjičenih za trgovinu ljudima i posredovanja u vršenju prostitucije. Hapšenje je nastavak akcije iz januara, kada su uhapšene dve osobe zbog organizovanja trgovine ljudima i prostitucije.
 
Policijska uprava u Smederevu uhapsila je još 13 osoba zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima, što je nastavak akcije započete u januaru, saopštila je smederevska policija.
Hapšenje je nastavak rada na identifikaciji lica koja su učestvovala u mreži trgovine ljudima otkrivenoj u januaru . Kako je navedeno u prethodnom saopštenju iz januara, Darko A. (23) i Slobodan A. (44) iz Smedereva osumnjičeni su da su organizovali mrežu prostitucije u šest gradova u Srbiji.
 
Oni su osumnjičeni da su podvodili pet maloletnica (starosti 15 i 16 godina) i na taj način izvršili krivično delo trgovina ljudima i devet punoletnih devojaka i na taj način izvršili krivično delo posredovanje u vršenju prostitucije.
 
Uspostavljanjem kriminalističke obrade, tokom januara i februara tekuće godine, identifikovana su i procesuirana još 13 osumnjičenih, da su koristili seksualne usluge maloletnica, iako su znali da su maloletne i da su žrtve eksploatacije i trgovine ljudima.
 
Dvojica prvoosumnjičenih se terete da su, koristeći teške materijalne, socijalne i porodične prilike žrtava, vrbovali devojke da pružaju seksualne usluge mušterijama koje su oni nalazili i kod kojih su ih odvozili.
 
Devojke koje su htele da prekinu to da rade, ucenjivali su i pretili im da će svima pričati čime se bave, a pojedine su i fizički zlostavljali.
 
Policija do sada zna za oko 30 "mušterija" iz šest gradova, starosti od 25 do preko 60 godina, koji su seksualne usluge koristili u privatnim stanovima i kućama, u motelima i hotelima i na privatnim zabavama.
 
Organizatori su usluge devojaka naplaćivali od 2.000 do 5.000 dinara, od čega bi njima nekada davali pola sume, a nekada im ne bi dali ništa.
 
Prvoosumnjičenim Slobodanu A. i Darku A. iz Smedereva, koji su uhapšeni tokom januara meseca, istražni sudija Višeg suda u Smederevu produžio je pritvor, a protiv ostalih osumnjičenih lica, danas je u redovnom postupku podneta krivična prijava Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, navedeno je u saopštenju.

Izvor: RTS

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!