Home Info Gradska uprava aktivirala elektronsku komunikaciju

Gradska uprava aktivirala elektronsku komunikaciju

redakcija

Gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević pustio je u rad "Sistem48"  koji omogućava da se podaci o obraćanju građana i sadržaj tog obraćanja elektronski obrađuje, čuva, postupa po njima i izveštava zainteresovana strana.

Sistem omogućava građanima olakšanu prijavu zahteva koje su iz nadležnosti gradske uprave, odnosno nekog od javnih preduzeća čiji je osnivač gradska uprava Smederevo, korišćenjem savremenih informacionih tehnologija.

Svrha  takvog sistema i njegovog uvođenja je podizanje stepena usluge gradske uprave prema građanima na novi, viši nivo i kvalitetnija kontrola javnih preduzeća.

Članovi sistema su sva javna preduzeća u gradu i odeljenja gradske uprave: komunalna, ekološka, saobraćajna, građevinska i prosvetna inspekcija, komunalna policija, kabinet gradonačelnika, odeljenje za urbanizam, odeljenje javne službe.

Građani mogu da se obrate gradskoj upravi lično ili pozivom na broj 649 100, SMS porukom na 064 844 9 306, pozivanjem web portal www.smederevo.org.rs i elektronskom porukom na [email protected]

Ako je poziv upućen van radnog vremena gradske uprave, zahtev će preuzeti govorni automat. Poruka se snima, a administrator sistema uneće je u sistem i poslati na dalje postupanje.

Kako je rečeno danas na otvaranju "u najkraćem roku dežurne službe koje deluju u okviru Sistema48 izlaze na teren ili odgovaraju na postavljeni zahtev. U okviru 48 sati od pristizanja zahteva, stranka dobija odgovor o statusu rešavanja zahteva."

msp

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!