Home Info „Grad Smederevo ne želi rafineriju“

„Grad Smederevo ne želi rafineriju“

by redakcija

 

Zamenik generalnog direktora kompanije Komiko oil Radomir Radivojević ocenio je da Grad Smedervo ne želi da postigne sudsko poravnanje sa tom naftnom kompanijom
"Shvatili smo da Grad Smederevo u ovom trenutku ne može da postigne dogovor sa Komiko oilom o poravnanju upravo zbog insistiranja jedne stranke i da će se nastaviti sudski postupak onako kako je Smederevo tražilo raskidom ugovora", izjavio je Radivojević agenciji Beta.
 
U Privrednom sudu u Požarevcu sutra će advokati američko-holandske kompanije Komiko oil sa predstavnicma Smedereva po tužbi javnog pravobranioca pokušati da se dogovore o odocnelom plaćanju zakupnine 113 hektara na 99 godina za 562 miliona dinara za izgradnju rafinerije
ili o raskidu ugovora na čije se potpisivanje čekalo više od tri godine. 
 
Radivojević je ranije rekao agenciji Beta da je kompanija pozvala rukovodstvo Smedereva na dogovor vansudskog poravnanja o zakupu zemljišta i počne da se gradi rafinerija. 
 
Sutra je u Privrednom sudu ponovni pokušaj poravnanja, a do sastanka predstavnika kompanije i Smedereva nije došlo. 
 
"Grad Smederevo je, telefonskim pozivom, upoznalo Komiko oil da su na koaliciji vladajućih stranaka pokušali da postignu saglasnost o tekstu poravnanja, ali zbog protivljenja 'jedne koalicione stranke' do dogovora nije došlo" izjavio je Radomir Radivojević. 
 
Prema sporazumu, u gradski budžet Smedereva trebalo bi da bude uplaćeno i oko 4,5 miliona evra za uređenje infrastrukture za rafineriju. 
 
Komiko oil je ranije najavio da će rafineriju za preradu nafte, investiciju vrednu 250 miliona dolara, izgraditi za tri godine, otvoriti oko 700 radnih mesta i kroz razne donacije pomoći Gradu Smederevu. 
 
Pošto kompanija nije do 26. juna 2012. uplatila 652 miliona dinara za zakup 113 hektara u industrijskoj zoni Smedereva, javno pravobranilaštvo je najpre poslalo opomenu koja je zakupcu dala još osam dana, a 10. jula podnelo tužbu Privrednom sudu Požarevac o raskidu ugovora.

Izvor: Beta

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!