Home Info Grad oslobađa Železaru ekološke takse

Grad oslobađa Železaru ekološke takse

redakcija

Grad Smederevo odlučio je Železaru Smederevo oslobodi obaveze plaćanja ekološke takse za 2014. godinu u iznosu od 20 miliona dinara.

Železara Smederevo u ovoj godini trebalo je u budžet grada da uplati skoro 32 miliona dinara za lokalnu ekološku taksu, ali će, odlukom lokalne samouprave, samo trećina ove sume završiti u gradskoj kasi, i to kao donacija gradu!?

Gradsko veće prihvatilo je zahtev Železare Smederevo za oslobađanje dela naknade za zaštitu i unapređivanje životne sredine za 2014. godinu. Ukupno zaduženje za ovu godinu iznosi 31.993.000. Prema zahtevu za umanjenje, ukupno zaduženje bi bilo 10.519.000, što je već uplaćeno kroz donacije.

– Pošto je reč o izvornim prihodima, krajnje ozbiljno je razmatrano ovo pitanje, imajući u vidu dosadašnju i buduću dobru saradnju, pre svega na problemu rešavanja vodosnabdevanja četiri moravska sela. Zaključeno je da se održi sastanak sa menadžmentom Železare, kao i da direktor JKP Vodovod i šef Odseka lokalne poreske administracije Gradske uprave, u roku od 7 dana pribave validnu dokumentaciju povodom oslobađanja dela naknade, saopštilo je Gradsko veće.

Ovo, naime, nije prvi put da se Železari otpisuju dugovi za komunalne takse, kao vid podrške poslovanju.

Podsećamo, Grad je za period od 2008. do 2011. godine Železari Smederevo već otpisao oko 400 miliona dinara duga za ekološku taksu. 

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!