Home InfoHronika Gorici Petković produžen pritvor za još 60 dana

Gorici Petković produžen pritvor za još 60 dana

by redakcija

Petkovićevoj koja je nakon hapšenja 2005. godine, provela osam meseci u pritvoru, pritvor je ponovo produžen zbog opasnosnti od bekstva, visine štete koju je nanela filijali republičkog PIO fonda u Smederevu i visini zaprećene kazne.

Branioci su danas istakli da je ona, nakon puštanja iz pritvora bila u bekstvu pet godina, ali i da se dobrovoljno javila policiji u decembru 2010. godine, kada joj je ponovo određen pritvor, i po drugi put ponudili kao jemstvo njenu porodičnu kuću vrednu oko 500.000 evra kako bi se branila sa slobode.

Svedok Miodrag Novaković je rekao da je za svog brata skupljao 1.500 evra da plati okrivljenom Dragiću Milovanoviću za pomoć oko penzionisanja brata.

Novaković je Milovanoviću dao novac bez svedoka, brat mu nije stekao penziju, a on nikada nije pitao šta je s novcem koji je dao.

Referent u smederevskoj filijali republičkog fonda PIO Tamara Milić posvedočila je da svaki radnik, koji unosi podatke u računar, ima svoju šifru ali da te "šifre svi znaju".

Objasnila je i da u fondu postoje "familijarna jezgra" i da je normalno da se znaju tuđe šifre.

Ona je zatražila od optužene Gorice Petković da potvrdi da je u PIO fondu "uvek bio haos", a na pitanje branilaca odgovorila je da "svako može da uzme predmet", da ga iznese iz filijale, donese i odnese, "da ga zameni drugim".

Svedokinja je rekla i da se kancelarije ne zaključavaju i da "predmeti, spisi, pečati, šifre" mogu da se zloupotrebe.

Svedok Slobodan Đorđević rekao je da je, pripremajući dokumentaciju za penzionisanje, pokušao da sa po 50 evra "časti" doktore takođe optužene Miloša Ivkovića, Gorana Kuljanina, Milivoja Kurepina i Jovana Paunića, ali da su oni to odbili.

On je istakao da se Kuljanin "ražestio" kada mu je ponuđen novac, dok je kardiolog Jovan Paunić tražio da se suoči s pacijentom jer to nije imao prilike u istražnom postupku.

Paunić je objasnio sudiji i upoznao Đorđevića da je mesec i po dana bio u pritvoru i da je protiv njega podignuta optužnica zato što ga je Đorđević u policiji i istrazi teretio za 50 evra koje mu je nudio i koje Paunić nije uzeo.

Đorđević se Pauniću izvinio i rekao sudskom veću da je pogrešio, objasnivši da su mu u policiji rekli da mu "neće dirati penziju" ako bude teretio doktore.

Izvor: Blic

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!