Home InfoDruštvo FOTO: U Smederevu održan peti protest „1 od 5 miliona“

FOTO: U Smederevu održan peti protest „1 od 5 miliona“

by redakcija

U petak 1. marta od 18:00h na dobro poznatom mestu, pored Karađorđevog duda, održan je peti po redu mirni protest pod nazivom  "1 od 5 miliona".

Građani Smedereva su po peti put za redom izašli da izraze svoje pritivljenje i nezadovoljstvo trenutim stanjem u zemlji.  

Okupljenim građanima Smedereva obratio se član Srspke akademije nauka i umetnosti, Dušan Teodorović.

Ponovo su zatražene ostavke čelnih funkcionera države ali i našeg grada. Teodorović je naglasio da jedino ustav naše zemlje je merodavan i to je jedini "doživotni predsednik". 

Nakon govora okupljeni su prošetali, ulicom 17. oktobra do Zelene pijace zatim desno u Nosilaca Albanske Spomenice, zatim ulicom Dimitrija Davidovića, u Radosava Mirkovića i kroz Knez Mihajlovu a zatim preko Karađorđeve došli do prostorija SNS-a (koji se nalazi u Centru za kulturu). Okupljeni su se kratko zadržali ispred SNS-a zvižduži i uzvikujući parole protiv vladajuće stranke. Kolona je preko parka i Vinskog grada završila skup na Trgu.

Okupljeni su zakazali sledeće viđenje za petak 8.mat od 18:00h na istom mestu, kada se očekuje još veći broj okupljenih.

 

Pogledajte još:

FOTO: U Smederevu održan četvrti protest "1 od 5 miliona"
FOTO: U Smederevu održan treći protest "1 od 5 miliona"
FOTO: U Smederevu održan drugi protest "1 od 5 miliona"
FOTO: U Smederevu održan prvi u nizu protesta "1 od 5 miliona"

 

 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!