Home Info FOTO: U Smederevu održan deveti protest „1 od 5 miliona“

FOTO: U Smederevu održan deveti protest „1 od 5 miliona“

redakcija

U petak 29. marta od 18:00h deveti put zaredom, ispred Karađorđevog duda, građanke i građani Smedereva su se okupili i održali mirni protest pod nazivom  "1 od 5 miliona".

Okupljenim građanima Smedereva se obratili Nikola Đurić student i Nebojša Zelenović gradonačelnik slobodnog Šapca.

„Ne možemo Srbiju da oslobodimo ako veliki broj naših sugrađana ne dobije priliku da odlučuje o svom novcu. Mi smo to u Šapcu uradili, nazvali smo to referendumima, i čak smo uspeli u jednom trenutku da ove nesretne naprednjake u našem lokalnom parlamentu nateramo da glasaju za to. Da glasaju za nešto što inače nije u njihovoj prirodi, a to je da dozvole građanima da odlučuju neposredno o svom novcu. Kada to otvorite, date građanima da odlučuju o novcu, onda nema više nameštenih tendera, nema „prijatelja i rođaka“, nema „ugrađivanja“ u cenu… Imate narodnu volju, stvarne potrebe ljudi, i onda da vidite kako glasaju za svoje ambulante, svoje škole, svoje vrtiće, puteve, navodnjavanje… Štogod oni misle da im je važno i potrebno da bi živeli bolje." -rekao je Zelenović pozvavši okupljene da dođu do Šapca da se uvere kako slobodan grad funkcioniše.

Nakon toga okupljeni su prošetali glavcnim gradskim ulicama. 

Organizatori protesta su poručili da nema predaje i posustajanja, i pozvali okupljene na sledeći protest koji je zakazan za petak 4.aprila na istom mestu.

 
foto: promo 1od5miliona Smederevo

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!