Home InfoSport Filipović i Bređik četvrti na Evropskom prvenstvu u Minhenu

Filipović i Bređik četvrti na Evropskom prvenstvu u Minhenu

Redakcija

Srpski dubl skul u sastavu Aleksandar Filipović (VK Smederevo) i Aleksandar Beđik (VK Partizan) ostvario je izvanredan rezultat osvajanjem četvrtog mesta na Evropskom prvenstvu u veslanju koje je završeno u Minhenu. Prvo mesto pripalo je Hrvatima, braći Sinković, drugi je bio dubl Španije, a treće mesto pripalo je Litvancima.

Naša posada je rezervisano ušla u trku. Posle prvih hiljadu metara zauzimali su peto mesto ispred Italije, a iza Litvanije i Grčke. U drugoj polovini trke naši momci su pojačali ritam i veoma brzo prestigli Grke na četvrtoj poziciji. Filipović i Beđik nastavili su u odličnom ritmu i na kraju kroz cilj prošli kao četvrti sa vremenom 06:46.57. Braća Sinković izveslali su 2000 metara za 06:35.93, Španci su bili skoro tri sekunde iza 06:38.46, a Litvancima je trebalo 06:42.11.

Rezultat Filipovića i Beđika dobija na značaju ako se zna da su za nešto manje od tri meseca, koliko su zajedno u čamcu, uspeli da se plasiraju u finale Svetskog kupa u Lucernu i sada dođu nadomak medalje na Evropskom prvenstvu. Ova posada ostvarila je najbolji rezultat od ostalih posada Srbije. Vasić i Mačković bili su šesti u A finalu, a Viktor Pivač je nije uspeo da ostvari zapaženiji rezultat u skifu.

Sve ovo trebalo bi da im bude usputna stanica za Svetsko prvenstvo 2023. godine koje će se održati u Beogradu. Tada će im osnovni cilj biti mesto koje vodi na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Prema dosada prikazanom nema razloga da se ne nadamo najboljem.

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!