Home Info „Esmark“ dao najbolju ponudu za Železaru

„Esmark“ dao najbolju ponudu za Železaru

redakcija

Železara Smederevo neće biti zatvorena, neće biti optuštanja radnika, a do kraja godine trebalo bi da dobije strateškog partnera. Ovo su tri najvažnije stvari koje su radnici saznali od premijera Aleksandra Vučića tokom njegove nedavne posete.

Esmark stil grupa, jedan od najvećih prerađivača i distributera ravno valjanog čelika u Americi, je prva na listi kompanija koje bi mogle da preuzmu fabriku. Amerikanci nude strateško partnerstvo državi,  a čeka se samo odluka Srbije na tu ponudu.

Esmark želi da uposli sve kapacitete čeličane, sačuva radna mesta u naredne tri godine, i pokrene i drugu visoku peć koja je zaustavljena pre odlaska „Ju es stil-a“ 2012. godine. U tome očekuje značajnu pomoć države. Koliko je to u evrima, za sada se ne zna.

Tender za izbor strateškog partnera, više puta je najavljivan, a već su prošli rokovi u kojima je trebalo da bude raspisan. Postoji mogućnost da će partner  za Železaru  Smederevo biti izabran direktnim pregovorima sa kompanijom koja bude imala najbolju ponudu. Za sada je to Esmark grupa.
Kao zainteresovani za Železaru Smederevu pominjanji su još i „Junajted grupa“, „Crveni oktobar“  „Uralvagonzavod“ i „Vestvud“.

 

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!