Home InfoSport Emiliji srebro, Leni i Andriji bronza

Emiliji srebro, Leni i Andriji bronza

by redakcija1

U trećem kolu Kupa Srbije Emilija Martinović je osvojila srebrnu, a Lena Drenča bronzanu medalju u kategoriji kadetkinja, u disciplini trostav vazdušnom puškom, tri puta dvadeset dijabola (3х20), u B programu Streljačkog saveza Srbije.

Obe su postigle lični rekord 582 kruga. Pošto su bile izjednačene, odlučivali su ukupni rezultati po stavovima od poslednjeg, stojećeg u kome su bile izjednačene sa po 191 krugom, ali je Emilija imala apsolutnih 200 u ležećem stavu, pa joj je pripala sjajnija medalja.

Drenča je imala krug manje. U prvom klečećem stavu bila je obrnuta situacija, za krug je bila bolja Drenča. Pobedila je Anastasija Živković iz Streljačkog udruženja „Gatos“ iz Lebana sa 594 kruga.

U kategoriji kadeta, bronzanu medalju osvojio je Andrija Živković sa 576 krugova, po stavovima klečeći 186, ležeći 198, stojeći 192.

Luka Vučković je bio četvrti sa novim ličnim rekordom 574 kruga (klečeći 187, ležeći 196, stojeći 191). Zlatnu medalju osvojio je Marko Ćulibrk iz Streljačkog kluba „Novi Beograd-Ušće“ sa vrednih 589 krugova. Mihajlo Kresojević iz SK „Mladost“ iz Inđije je bio drugi sa 580 krugova.

Od naših strelaca su učestvovali još i Bogdana Veličković koja je u svom debiju u ovoj disciplini ostvarila odličan rezultat 562 kruga, Lazar Mladenović 560 krugova, Jana Bogosavljević 557 krugova, Veljko Stokić 553 kruga i Aleksa Dinić 517 krugova.

Takmičenje je održano na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali „Smederevo“. Finale Kupa, u na kome će nastupiti po 10 najboljih kadeta i kadetkinja iz tri kola Kupa, biće održano sledeće nedelje na vazdušnom strelištu u Sportskom centru „Sajmište“ u Novom Sadu.

Inače, na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali traje upis novih polaznika Škole streljaštva. Svi zainteresovani dečaci i devojčice uzrasta od 9 do 15 godina mogu se prijaviti svakog radnog dana od 18 do 20 časova.

 

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!