Home InfoŠkolstvo Dve nagrade za smederevske učenike na republičkoj „Književnoj olimpijadi“

Dve nagrade za smederevske učenike na republičkoj „Književnoj olimpijadi“

Redakcija

Proteklog vikenda u Sremskim Karlovcima održano je 9. Republičko takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola iz književnosti „Književna olimpijada“.

Lara Zlatković, učenica sedmog razreda OŠ „Ivo Andrić“ u Radincu (nastavnik: Miljana Kravić), osvojila je 3. nagradu na ovom prestižnom takmičenju koje organizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Društvo za srpski jezik i književnost Srbije i Karlovačka gimnazija, najstarija gimnazija u Srbiji.

U kategoriji učenika srednjih škola Aleksa Spasić, učenik drugog razreda Gimnazije u Smederevu (profesor: Svetlana Nešić), takođe je osvojio 3. nagradu.

Na ovogodišnjoj republičkoj „Književnoj olimpijadi“ Podunavski okrug predstavljalo je ukupno petoro učenika osnovnih škola i troje učenika gimnazija. Prethodno je u Tršiću održano i Republičko takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture na kojem je učestvovalo šesnaestoro osnovaca i srednjoškolaca našeg okruga, ali su, nažalost, republičke nagrade izostale.

Prema tradiciji utvrđenoj pre devet godina, sa ciljem da se afirmišu najuspešniji učenici i njihovi nastavnici i željom da se javno pohvali znanje, rad, zalaganje i entuzijazam koje su oni pokazali pripremajući se za takmičenja nakon dužeg, izuzetno teškog perioda realizacije nastave, Društvo za srpski jezik i književnost za Podunavski okrug organizovaće u subotu, 11. juna svečani skup povodom završetka ovogodišnjeg takmičarskog ciklusa u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Smederevo. Skup najboljih takmičara Smedereva, Smederevske Palanke i Velike Plane simboličnog je naziva: „Dragulji našeg vremena – čuvari srpskog jezika i književnosti“.

Tom prilikom ovo strukovno udruženje nastavnika, prepoznatljivo po dobrom radu i mnogobrojnim uspešno realizovanim aktivnostima, nagradiće diplomama i vrednim knjigama učenike osnovnih i srednjih škola koji su osvojili prvo, drugo ili treće mesto na okružnom nivou takmičenja iz književnosti (Književna olimpijada) i na okružnom nivou takmičenja iz srpskog jezika i jezičke kulture.

Na svečanom skupu biće uručene i zahvalnice nastavnicima koji su učenike vredno pripremali za takmičenja učeći ih da vole književnost i da neguju srpski jezik, pravopis i jezičku kulturu.

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!