Home Info Dve medalje Smederevu u brazilskoj điu đici

Dve medalje Smederevu u brazilskoj điu đici

redakcija

Mladen Savić, takmičar kluba „Rio grepling kluba Smederevo“, osvojio je dve srebrne medalje na međunarodnom takmičenju u brazilskoj điu đici, održanom prošle nedelje u Nišu. Dva druga mesta izborio je u svojoj kategoriji preko 100 kilograma i apsolutnoj kategoriji, gde su snage odmeravali najbolji takmičari.
-Na „Niš openu“  je učestvovalo više od 170 takmičara iz Makedonije, Bugarske i Srbije. Iako smo relativno mlad klub, uspeli smo da za Smederevo izborimo dve medalje, što nije bilo lako u tako jakoj konkurenciji – kaže Savić za „Smederevske“.

Savić, koji je i trener ovog, za mnoge malo poznatog sporta, objašnjava da je brazilska điu đica najsličnija džudou, a bazira se na kontaktu, hvatu i obaranju protivnika na parter.
-Pojavom ultimat fajta u SAD brazilska điu đica dobija na popularnosti i sada je to rasprotsranjen sport koji svoju ekspanziju beleži i u Srbiji i već je osnovano mnogo klubova širom zemlje. U Smederevu klub postoji oko dve godine i za sada imamo 15 članova. Ja se ovim sportom bavim već četiri godine, a do osnivanja kluba u našem gradu trenirao sam u Beogradu, kod majstora crnog pojasa Nenada Latinčića. On je u ovom sportu glavni u Srbiji, kao predstavnik „Rio gripling kluba“ čija je mreža razgranata širom sveta.

Savić objašnjava da je njegov i cilj takmičara koje trenira pre svega popularizacija ovog sporta.
-Bavljenje ovim sportom ne podrazumeva nikakva ograničenja u pogledu starosti i fizičke spreme. Mi uživamo u treninzima i takmičenjima, bez ikakve želje za nekom finansijskom satisfakcijom.
Smederevski predstavnici u ovom sportu učestvovali su do sada na mnogim takmičenjima u Srbiji i zemljama okruženja, a pred njima je, kako kaže Savić, gust raspored borbi na parterima u zemlji i regionu. 

Izvor: Smederevske novine

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!