Home Info Duplo skuplje studentske karte zbog bahatosti Državne komisije

Duplo skuplje studentske karte zbog bahatosti Državne komisije

redakcija

Zbog kršenja zakona i bahatosti Republičke komisije za zaštitu prava ponuđača u postupcima javnih nabavki, grad Smederevo ne može da okonča tender za izbor prevoznika studenata iz Smedereva. Školska godina na fakultetima je počela, tako da studenti, zbog izostanka pomoći grada, mesečne karte sada moraju da plate dvostruko skuplje. 

Grad Smederevo je još 15. juna raspisao javnu nabavku za izbor prevoznika za studente. Kao najbolja, izabrana je ponuda SP Lasta, ali je „Jugoprevoz„ iz Velike Plane, podneo žalbu nezadovoljan postupkom. Zbog toga su sve aktivnosti morale da bude obustavljene.

Republička komisija za zaštitu prava ponuđača, koja je nadležna da odlučuje po žalbi „Jugoprevoza“, do današnjeg dana nije donela odluku, bez koje je nemoguće okončati postupak. Rok za donošenje odluke po zakonu je 20 dana a istekao je još 5. septembra.

Grad Smederevo je čak četiri puta slao pisane urgencije upozoravajući državnu komisiju da se približava početak školske godine, i da bez njihove odluke ne mogu da sklope ugovor sa prevoznikom, niti da uplate subvencije za prevoz. Odgovora nema, niti odluke republičke komisije, iako će uskoro biti mesec dana od isteka zakonskog roka.

Roditelji i studenati, koji su se obratili SDCafe-u, kažu da ih sada, umesto 5.900 dinara, mesečna karta košta 10.800 dinara 
– Zahvaljujem se u ime studenata koji su ovih dana dobijali napade besa kada su čuli da je cena povećana za gotovo 100 odsto u odnosu na prethodnu i to samo zbog bahatosti nekih ljudi koji očigledno ne znaju šta 1. oktobar znači u studentskom kalendaru i koliko je važno rešiti ove probleme pre nego što se sve svali na leđa studenata koji su primorani da putuju, jer ne mogu da priušte sebi život u Beogradu, napisao nam je jedan student.

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!