Home InfoIzbori 2023. Druga izborna lista: Ivica Dačić – premijer Srbije

Druga izborna lista: Ivica Dačić – premijer Srbije

by redakcija1

Na lokalnim izborima koji se održavaju 17. decembra, druga na listi je koalicija okupljena oko Socijalističke partije Srbije. Prvi na listi kandidata je Marko Grujić, diplomirani pravnik.

SDCafe.rs: Po mišljenju vaše liste, pet najvećih problema u Smederevu su…?

Marko Grujić: Pet najvećih problema su nedovoljna motivisanost mladih i profesionalno ostvarenih sugrađana, za bavljenje javnim poslom odnosno kreiranje lokalne politike, nesistematično pristupanje problemima našeg grada, zatim nerešena imovinskopravna pitanja sugrađana, nepostojanje saobraćajnog rešenja za Smederevo, kao i zagađenje životne sredine.

SDCafe.rs: Koja rešenja predlažete za te probleme?

Marko Grujić: Potrebno je stvaranje zdravog okruženja koje će motivisati naše sugrađane da ostanu u Smederevu i svojim delovanjem dopirinesu usmeravanju razvoja grada kroz formiranje omladinskog centra, jačanje strukovnih udruženja, dvosmernu komunikaciju između gradskih vlasti i sugrađana i depolitizaciju osnovnih gradskih pitanja – postojanje grada ne počinje i ne staje sa nama. To znači da ćemo se zalagati da se rešenja za komunalna i druga pitanja traže kroz strateško planiranje i što je najvažnije, kroz postupanje po planovina. Da nam se ulice ne asfaltiraju po trenutnoj volji političara, već po stručno skrojenoj analizi potreba i prioriteta.

Mnogo je slučajeva da ulice ne mogu da se izgrade zato što nisu uređeni imovinski odnosi na tim parcelama. Još je više slučajeva gde naši sugrađani, poljoprivrednici nemaju rešeno imovunsko stanje na svojim njivama pa zbog toga ne mogu da ostvare subvencije i podsticaje. Takođe i sugrađani koji žive u gradskim sredinama, zbog nerešene imovine ne mogu da koriste subvencije i podsticaje. Zato se zalažemo za nastavak postupka komasacije.

Još važnije, zalažemo se za formiranje posebne službe pri gradskoj upravi koja će svoje usluge, kroz pravnu pomoć, pružiti sugrađanima a povodom konkretnog rešavanja imovinskih odnosa. Ivo bi otvorilo prostor i za budžetiranje programa za rešavanje imovunskopravnih problema.

Rešavanje problema saobraćaja u Smederevu zahteva izradu saobraćajne studije koja bi poređala prioritete i usmerila pravce izgradnje saobraćajne infrastrukture. To podrazumeva akcije od asfaltiranja i rekonstrukcije ulica, izgradnje raskrsnica i kružnuh tokova, svedo izgradnje pešačkih i biciklističkih staza koje sušem gradu nasušne!

Završetak gasifikacije bi kao krajnji cilj imalo smanjenje zagađenja preko individualnih ložišta, potrebna je i transformacija gradskih kotlarnica, pošumljavanje klizišta i što je najvažnije, očuvanje postojeće životne sredine kroz postavljanje podzemnih kontejnera u gradu, širenje usluge odnošenja smeća po selima ali i promovisanje akcija građana (isključivanje vozila na semaforima, akcije čišćenja zelenih površina i dvorišta zgrada, edukacija o pojedinačnom doprinosu svakoga od nas zarad očuvanja životne sredine).

SDCafe.rs: Kakve rezultate očekujete na ovim lokalnim izborima?

Marko Grujić: Smatramo da našom enegrijom koju unosimo u ovaj izborni proces stvaramo uslove za dobar izborni rezultat, ali i potencijal da u budućnosti sa uspehom istrajavamo u ostvarivanju naših ciljeva.

SDCafe.rs: Zašto bi birači u Smederevu trebalo da glasaju baš za vašu listu?

Marko Grujić: Naša lista nezavisnošću i profesionalnom ostvarenošću naših kadrova garantuje da ćemo podjednako dobro i posvećeno učestvovati u kreiranju javne politike grada, a sa ljubavlju prema Smederevu koje ono zaslužuje.

SDCafe.rs: Kome ste se tokom kampanje najviše obraćali i kakve su bile reakcije građana?

Marko Grujić: Komunicirali smo sa sugrađanima preko svih dostupnih sredstava, društvenih mreža, medija – radio, pisani mediji, portali, bilborda, prospekata našeg programa, tribina, ali smo se pre svega opredelili za dvosmernu komunikaciju.

U dvosmernoj komunikaciji iznalazimo ogroman potencijal za stvaranje i razradu ideja koje će biti opšte korisne za celo Smederevo. Naši sugrađani su prepoznali da sinergija mladosti i iskustva koju naša lista nudi jeste sigurno rešenje za Grad Smederevo i verujemo da ćemo dobiti podršku!

 

——————————————————————————————————————————-

Ovaj tekst je deo političkog marketinga za izbore 2023.godine i nije komercijalnog tipa. Objavljeni su svi dostavljeni odgovori na pet istih pitanja od strane predstavnika sedam izbornih lista. Prva i deveta lista nisu dostavile odgovore za ovu rubriku na našem portalu.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!