Home InfoIzbori 2023. Četvrta lista: Srpski pokret Dveri – Boško Obradović

Četvrta lista: Srpski pokret Dveri – Boško Obradović

by redakcija1

Na predstojećim lokalnim izborima, četvrta opcija na glasačkom listiću biće kandidati izborne liste Srpski pokret Dveri – Boško Obradović. Nosilac liste je Slobodan Davidović, diplomirani mašinski inženjer.

SDCafe.rs: Po mišljenju vaše liste, pet najvećih problema u Smederevu su…?

Slobodan Davidović: Veoma slabo funkcionišu Gradska uprava, javna preduzeća i ustanove. Problem je takođe izumiranje sela i poljoprivrede, kao i zapostavljanje domaćih privrednika i preduzetništva. Veliki su problemi i kada je o ekologiji reč – zagađenje vazduha, vode, zemljišta. Takođe, izostanak investicija i zapostavljanje ulaganja u Smederevo je problem na koji treba skrenuti pažnju.

SDCafe.rs: Koja rešenja predlažete za te probleme?

Slobodan Davidović: Za prvi pomenuti problem rešenje je zamena nestručnih kadrova ljudima iz struke i uspostavljanje bolje organizacije. Podsticaji mladima za ostanak i vraćanje na selo, kao i značajne subvencije za poljoprivredu bili bi rešenje za izumiranje sela, a domaćim privrednicima i preduzetnicima trebalo bi pomoći subvencijama za otvaranje novih radnih mesta.

Rešenje problema u ekologiji je konverzija toplana na eko gorivo, daljinski sistem grejanja, gasifikacija, više zelenih površina i stabala drveća, a potrebno je i rešavanje pitanja deponovanja komunalnog otpada.

Kada je reč o nedovoljnim investicijama u Smederevu, predlažemo transparentno trošenje budžeta po prioritetima i decentralizaciju što podrazumeva dodelu finansija mesnim zajednicama.

SDCafe.rs: Kakve rezultate očekujete na ovim lokalnim izborima?

Slobodan Davidović: Očekujemo značajan rezultat i siguran ulazak u lokalni parlament, verujemo da ćemo biti u prilici da pravimo vlast u Smederevu što će zavisiti od postignutih rezultata i broja osvojenih odborničkih mandata.

SDCafe.rs: Zašto bi birači u Smederevu trebalo da glasaju baš za vašu listu?

Slobodan Davidović: Imamo izuzetan program za Smederevo i mlade, obrazovane, stručne ljude dokazane u svom poslu koji će znati da realizuju budžet u korist građana Smedereva. Takođe, mi nikada nismo bili na vlasti i nismo umešani u bilo kakve afere.

SDCafe.rs: Kome ste se tokom kampanje najviše obraćali i kakve su bile reakcije građana?

Slobodan Davidović: Vodili smo korektnu i pozitivnu kampanju, imali smo veoma uspešne tribine po seoskim MZ i dve konvencije pred prepunim salama Centra za kulturu što govori da su reakcije građana odlične i ne sumnjamo da će se 17. decembra odlučiti za broj 4.

——————————————————————————————————————————-

Ovaj tekst je deo političkog marketinga za izbore 2023.godine i nije komercijalnog tipa. Objavljeni su svi dostavljeni odgovori na pet istih pitanja od strane predstavnika sedam izbornih lista. Prva i deveta lista nisu dostavile odgovore za ovu rubriku na našem portalu.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!