Home InfoSport Domaći se revanširali u streljani

Domaći se revanširali u streljani

redakcija

Posle prilično lošeg izdanja domaćih strelaca u prethodnom kolu 12. Smederevske lige u streljaštvu, zablistao je najbolji i najiskusniji, Novica Petrović, koji ove godine proslavlja 50 godina bavljenja streljaštvom. Sa 188 krugova pobedio je u petom kolu takmičenja serijskom vazdušnom puškom, koje je održano prošlog petka na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali Smederevo. Drugo mesto sa 184 kruga osvojio Srđan Milošević iz Streljačkog kluba „Aranđelovac“, a treće sa 181 krugom Dragomir Jeremić iz Samostalnog sindikata „HBIS“, koji je imao bolju poslednju seriju od svog timskog kolege Novice Popovića.
Posle prošlonedeljnog trećeg mesta „Juteks“ je zabeležio i četvrtu ekipnu pobedu u ligi. I to ubedljivo sa 541 krugom. Druga je bila ekipa SK „Aranđelovac“ sa 525 krugova, a treća „Pehari MB“ sa 517 krugova. Ukupno se takmičilo 30 seniora i 9 ekipa.
Prvi trijumf u konkurenciji seniorki zabeležila je Nevena Janković iz Aranđelovca. Ona je imala 177 krugova koliko i njena klupska drugarica i pobednica prva četiri dosadašnja kola Tijana Usanović, ali bolju zadnju seriju što joj je donelo i pobedu. Sa po 175 krugova treće i četvrto mesto su zauzele Milica Luković iz „New Pressa“ i treća aranđelovčanka Mladena Ristić, koja je imala slabiju zadnju seriju.
Ekipno „Aranđelovac“ je zabeležio i četvrtu pobedu sa 529 krugova i sada je već sasvim izvesno da će posle tri godine preoteti titulu pobednika ekipi „New Press-a“, koja je i u ovom kolu bila druga sa 516 krugova. Treće mesto opet je osvojila Streljačka družina „Jasenica“ iz Smederevske Palanke sa 472 kruga. Ukupno se takmičilo 19 seniorki i 6 ekipa.
Konačni plasman ipak, još uvek je dosta neizvestan. Do kraja lige ostala su još 2 kola. Za pojedinačni plasman računa se pet najboljih kola, a za ekipni šest od ukupno sedam koliko sadrži liga. Novica Petrović („Juteks“) i Borivoje Provčin („Kore Mig“) bili su izjednačeni po rezultatu prethodna dva kola. Dobar rezultat Petrovića u prethodnom kolu, ali i to što je Provčin pucao daleko ispod svojih mogućnosti (169 krugova) napravilo je sada razliku između njih dvojice od 19 krugova. Treći je Saša Ilić („Juteks“) koji za Provčinom zaostaje 7 krugova. Ekipno „Juteks“ je posle ovog kola uvećao svoju prednost i sa 63 boda sasvim izvesno ide ka trećoj uzastopnoj tituli prvaka lige. „Kore Mig“ su druge sa 56 bodova, a „Pehari MB“ treći sa 54 boda. Tijana Usanović i dalje uvećava svoju prednost na rang listi seniorki i sa 918 krugova ima 44 više od drugoplasirane Marije Aničić iz „New Press-a“. Na trećem mestu je Nevena Janković sa 851 krugom. „Aranđelovac“ vodi u generalnom plasmanu sa 34 boda, druga je ekipa „New Press“ sa 28, a treće mesto zauzela je ekipa Streljačke družine „Stanoje Glavaš“ iz Glibovca sa 19 poena.
Šesto kolo lige održaće se 19, a poslednje sedmo kolo 26. juna. Finale 12. Smederevske lige u streljaštvu, odnosno sedmi Smederevski kup biće održan 3 jula.

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!