Home ZanimljivostiTehnologija Dok niste kod kuće ljubimac vam šalje selfije

Dok niste kod kuće ljubimac vam šalje selfije

by redakcija

Ukoliko ste vlasnik psa, onda sigurno znate da je važno psa držati, ne samo u srcu, već i „na oku“. Većina pasa i vlasnika strašno pate kada nisu zajedno, što se zbog obaveza vlasnika dešava svakodnevno. Zbog toga je napravljen uređaj koji vlasnicima i njihovim ljubimcima omogućava da stalno budu u kontaktu. Njegovo ime je pet bot i zahvaljujući ovoj spravici vaš ljubimac moći će čak i da vam šalje selfi fotografije

Kako kompanije koje proizvode pametne uređaje prepoznaju koliko su ljubimci važni vlasnicima, postoji sve više uređaja koji omogućavaju bolji i kvalitetniji život vlasničkih životinja. Do sada su postojale kamerice koje snimaju šta ljubimac radi dok je sam, uređaji na kojima su puštani glasovi vlasnika kako se ljubimac ne bi osećao usamljeno… Pet Bbt je sve to, ali i još mnogo toga. 

Ljubimci pomoću pet bota mogu da komuniciraju sa vlasnicima tokom celog dana!Uređaj poseduje veštačku inteligenciju, prepoznaje lik psa i upozorava vlasnika putem mobilnog telefona ukoliko se u kući nešto čudno dešava. 

Uređaj se postavlja bilo gde u kući, pušta snimak glasa vlasnika kako bi dozvao životinju da mu priđe bliže, a onda snima video u trajanju od 10 sekundi i šalje ga vlasniku. Ljubimci mogu svojim vlasnicima da šalju i selfi fotografije, koje vlasnici kasnije mogu da dele na društvene mreže… 

Uređaj se može podesiti tako da emituje zvuk glasa vlasnika sve vreme, kako bi pas imao osećaj da se nikada nisu ni razdvajali.

Izvor: zivotinje.rs

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!