Home InfoDruštvo Dodeljeni ugovori o kupoprodaji stanova za porodice iz Hrvatske i BiH

Dodeljeni ugovori o kupoprodaji stanova za porodice iz Hrvatske i BiH

Redakcija

Gradonačelnik Jovan Beč uručio je ugovore o kupoprodaji jedanaest stamebnih jedinica u ulici Jozefa Šulca za porodice izbegle iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Podsećanja radi, 25.10.2021. godine zaključeno je dvadeset Ugovora o zakupu stambenih jedinica, sa porodicama izbeglih na određeno vreme, tačnije šest meseci, nakon čega je predviđena mogućnost kupovine navedenih stanova. Nakon tog vremenskog perioda, jedanaest porodica je podnelo zahtev za kupovinu stanova, dok je devet zakupaca podnelo zahtev za produženje ugovora o zakupu na nov period od šest meseci.

„Skoro dvadeset godina grad Smederevo je prihvatao izbeglice koje su posle egzodusa u Bosni, Hrvatskoj i Krajni, svoje utočište našle u našem gradu. Ova stambena zgrada sa dvadeset stambenih jedinica je jedan u nizu projekata koji je grad realizovao u cilju obezbeđivanja podrške za ove porodice. Na taj način postaćete naši ravnopravni sugrađani, koji su prihvatili ruku prijateljstva i jednakosti. Vama i vašim porodicama želim svu sreću i dobro zdravlje u novim stanovima, u vašim stanovima“ – istakla je u svom obraćanju šef službe za socijalnu i zdravstvenu zaštitu Ljiljana Todorović.

„Danas su ovde sa nama prisutni članovi porodica jedanaest zakupaca stanova, koji su podneli zahteve za kupovinu, dok je drugih devet zakupaca podnelo zahtev za produženje ugovora o zakupu na nov period od šest meseci. Ovim ugovorom predviđena je otplata stanova na period od 25 godina, sa kamatnom stopom od 0%, uz zabranu da se otuđi nepokretnost od pet godina od dana zaključivanja ugovora.“ – rekao je Jovan Beč.

Takođe, gradonačelnik je podsetio da se kupoprodajna cena stanova utvrđuje tako što se vrednost nepokretnosti koja je predmet ugovora umanji za 50%. Takođe, ova cena se može umanjiti i za dodatnih 10% ukoliko je član porodičnog domaćinstva lice sa invaliditetom.

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!