Home InfoKultura Đaci, do 20. aprila šaljite pesme za “Zlatno slovce”

Đaci, do 20. aprila šaljite pesme za “Zlatno slovce”

by redakcija1

Međunarodni festival poezije Smederevska pesnička jesen raspisao je konkurs za nagradu “Zlatno slovce”. Poziv je namenjen đacima nižih razreda osnovnih škola sa teritorije Smedereva. Ovogodišnja tema je “Pismo vozaču” po istoimenoj pesmi ovogodišnjeg dobitnika Zlatnog ključića, Boška Lomovića.

Ako i vi imate nešto važno vozaču da kažete, napišite mu pismo. Ali, neka to pismo bude – pesma! I pošaljite na konkurs – poručuju organizatori festivala.

Na konkursu mogu učestvovati učenici prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda. Radove mogu slati samostalno ili organizovano u okviru škole ili odeljenja. Jedan autor može konkurisati sa najviše dve svoje pesme. Broj autora iz jedne škole nije ograničen.

Pesma ne sme da bude duža od 30 stihova, ali svaka mora da bude otkucana. Rukom pisane pesme žiri neće uzimati u razmatranje.

Takođe, svaka prijava mora da sadrži informacije kao što su ime i prezime autora, kontakt telefon, naziv škole i razred, ime i prezime mentora (učiteljice, učitelja ili predstavnika škole ako se radovi šalju organizovano ili jednog roditelja ako autor svoje radove šalje samostalno).

Radovi se mogu slati isključivo u elektronskom obliku kao vord dokumet na imejl zlatno.slovce@gmail.com do 20. aprila 2024. godine.

Stručni žiri će izabrati i nagraditi ukupno 12 najuspešnijih autora, a sve nagrađene pesme će biti objavljene u zborniku Zlatno slovce. Izabrani autori biće nagrađeni sa po 10 primeraka zbornika, diplomom i knjigama.

Nagrade će im biti uručene početkom juna, na svečanosti “Zlatno slovce” koja će se, u okviru ovogodišnjih programa SPJ, održati na Dečjem odeljenju Narodne bibliteke Smederevo.

Svi oni će još jednom biti predstavljeni i na programu Zlatni ključić u okviru centralnih programa SPJ u oktobru.

Posebno će biti nagrađene i četiri najuspešnije seoske škole. Njima će, u okviru programa “Radost susretanja” ovogodišnje SPJ, u goste na pesničko druženje doći dobitnik “Zlatnog ključića” Smedereva Boško Lomović.

FOTO: SPJ

 

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!