Home ZanimljivostiPoznati Del Boj piše memoare

Del Boj piše memoare

redakcija

Britanski glumac Dejvid Džejson, koji se proslavio ulogom Del Boja u kultnoj humorističkoj seriji "Mućke", objaviće svoje memoare povom 50-godišnjice glumačke karijere.

"Ova knjiga će biti prilika da podelim put koji sam prošao u životu i karijeri sa ljudima koji su me tako velikodušno podržavali", izjavio je za BBC 72-godišnji glumac čija će autobiografija biti objavljena 2014.
Rođen 1940. u Londonu kao Dejvid Vajt, Džejson je odrastao u skromnoj porodici – otac mu je bio čuvar na ribljoj pijaci, a majka čistačica. On sam je po struci bio električar.

Glumačku karijeru započeo je 1964. ulogom u TV sapunici. Potom je igrao u nekoliko humorističkih sitkoma, da bi 1981. dobio ulogu Dereka Trotera, Del Boja, u seriji "Mućke" s kojom će se proslaviti širom sveta.

Ostaće upamćen i po ulozi inspektora Džeka Frosta u krimi seriji "Frostov pristup, kao i Larkina, oca mnogobrojne seoske porodice u seriji "Dražesni pupoljci majski".Dobitnik je tri BAFTA priznanja za nemerljiv doprinos razvoju televizije i glumački talenat.

Godine 1993, odlikovan je ordenom oficira Reda britanske imperije, a 2005, postaje vitez, tj. dodeljena mu je titula sera.

Izvor: Tanjug

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!