Home InfoKultura Damjanoviću pripala nagrada za pesmu “Ponavljači”

Damjanoviću pripala nagrada za pesmu “Ponavljači”

by redakcija1

Radivoje Rale Damjanović, Smederevac koga šira javnost pre svega poznaje po aforizmima i satiričnom stvaralaštvu, od nedavno je dobitnik još jedne nagrade.

Naime, na “Satira festu 2023” – međunarodnom festivalu humora i satire, održanom u Zadužbini Ilije Milosavljenića Kolarca, Damjanoviću je pripala nagrada “Rastko Zakić”, za najbolju satiričnu pesmu “Ponavljači” koju je, kao i neke od svojih aforizama ovom prilikom podelio sa učesnicima i publikom.

Nagradu mu je uručio Slobodan Simić, predsednik Beogradskog aforističarskog kruga, organizacije koja je ovu manifestaciju priredila po 21.put.

Inače, čitav festival je bio posvećen obeležavanju šest decenija od rođenja satiričarke i urednice “Etne” Vesne Denčić koja je preminula pre tri godine, a održan je pod sloganom “U društvu se ne šapuće” po njenoj istoimenoj knjizi aforizama.

U drugim kategorijama nagrađeni su Vitomir Ćurčin (najbolja priča), Mile Đorđijeski (najbolja serija aforizama), Jovan Zafirović (najbolji aforizam), Ljubomir Živkov (Nagrada za satiričnu hrabrost), Milen Milivojević (ukupan doprinos satiri), Goran Ćeličan (doprinos karikaturi) i Ivo Mijo Andrić (afirmacija satire u svetu).

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!