Home InfoSport Čak 250 đaka braniće boje Smedereva

Čak 250 đaka braniće boje Smedereva

by redakcija1

Od 24. do 30. maja u Novom Sadu će trajati Školske olimpijske igre, a oni koji će iz Smedereva krenuti na to takmičenje, ispraćeni su prigodnim poklonima, čestitkama na plasmanu i željama da budu uspešni.

Sandra Papić, predsednica Upravnog odbora smederevskog Saveza za Školski sport, najpre je podsetila na to da je ova organizacija jedina koja u Srbiji, projekat „Sport u škole“ sprovodi u svim područnim odeljenjima kojih sada ima 30.

Osim toga, svake godine organizuju se takmičenja u svih 12 sportova i veoma su ponosni na broj učesnika koji prođe kroz te cikluse:

Verovali ili ne, to je 2500 do 3000 učenika svih uzrasta godišnje. Tako, na 12. Školske olimpijske igre u Novom Sadu, sa ponosom možemo to da kažemo, ide čak 250 dece koja će braniti boje našeg grada od mogućih 5000 učesnika ukupno.

Ponosni smo na vas, đake, na naše kolege, na direktore i trenere sa kojima imamo sjajnu saradnju.

Sve ovo iziskuje mnogo ličnog angažovanja i da moje kolege nisu toliko predane, bilo bi mnogo teže. Ali uz sve to, finansijska podrška nam je iznad svega potrebna i jako je važno da istaknem da, kada grad prepozna naš i trud naše dece, mi smo ovde u ovolikom broju i sa takvim rezultatima – kazala je Papić.

Učenike i njihove nastavnike i trenere pozdravila je i gradonačelnica Jasmina Vojinović poručujući da je grad čvrsto opredeljen za pružanje pune podrške razvoju sporta i sportskih aktivnosti:

Naš cilj je da u budućnosti imamo zdrave generacije i uspešne sportiste koji će na raznim takmičenjima uspešno predstavljati naš grad. Želim da svima pružimo jednake mogućnosti za bavljenje sportom, da obezbedimo potrebne uslove za to, prepoznamo talente koji će se profesionalno razvijati kroz sport.

Lokalna samouprava zato podržava rad Saveza za školski sport i ceni punu posvećenost nastavnika koji rade sa najmalđim sportistima Smedereva.

Obradovani smo što će boje našeg grada na predstojećim Olimpijskim igrama braniti i takmičari iz smederevskih škola. Želim vam uspeh na takmičenju, navijamo za vas i očekujem da ćete u fer nadmetanju izboriti najbolje rezultate – kazala je gradonačelnica.

Dragan Đorđević, član Gradskog veća zadužen za sport takođe je poželeo mnogo sreće našim đacima, uveren da će u naš grad doneti odličja:

Ova impozantna cifra koja ide iz Smedereva, to je 5% od ukupnog broja takmičara, zaista je nešto čime možemo da se ponosimo i dičimo. Svi smo jedan tim koji daje rezultate. Podržaćemo i na dalje projekat i trudićemo se da ga unapredimo, da dobije na većem značaju. Idite, igrajte, zabavite se, donesite nam medalje i trofeje – rekao je Đorđević.

U nastavku je svim okupljenim osnovcima i srednjoškolcima svečano dodeljena oprema u nadi da će im doneti sreću na takmičenjima koja ih očekuju.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!