Home Info Bojiću zlato, Milivojeviću bronza na trećem kolu Kupa Srbije

Bojiću zlato, Milivojeviću bronza na trećem kolu Kupa Srbije

by redakcija

Smederevski juniori osvojili su dve medalje u disciplini vazdušni pištolj na trećem kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije, koje je održano juče u Beogradu. Dušan Bojić sa 548 krugova bio je prvi, a četrnaestogodišnji Luka Milivojević sa 534 kruga osvojio je bronzanu medalju, iza Nemanje Stojanova iz Streljačkog kluba „Uljma“ koji je je imao 543 kruga. Treći smederevski strelac u ovoj disciplini Petar Kostić sa 522 kruga plasirao se na 9 mesto. Ukupno se takmičilo 18 juniora. Ekipno sa 1.604 krugom plasirali su se na peto mesto.

U disciplini vazdušna puška posle dve srebrne medalje na prethodna dva kola kupa Veljko Ilić je ostao nadomak osvajanja treće medalje. Sa 614,4 kruga zauzeo je četvrto mesto u kategoriji juniora. Medalje su osvojili Đorđe Savić iz Streljačkog kluba „Oko sokolovo“ iz Kosjerića zlatnu sa 621,5 krugova, srebrnu Marko Ivanović iz Streljačkog kluba „Čika Mata“ iz Kragujevca sa 618,1 krug i bronzanu Aleksandar Nikolić iz SK „Ušće Novi Beograd“ sa 616,0 krugova. Drugi smederevski predstavnik u ovoj kategoriji i disciplini, Nemanja Adamović, sa 594,3 kruga plasirao se na 19 mesto. Ukupno se takmičilo 23 juniora.
U kategoriji juniorki vazdušnom puškom Natalija Tasić je bila deveta sa 614,0 krugova, a Anđela Radojičić sa 607,2 kruga plasirala se na 20 mesto, u konkurenciji 38 juniorki.

Posle tri održana kola kupa u finale su se plasirali Veljko Ilić (i u konkurenciji juniora sa 27 bodova i seniora sa 10 bodova), Natalija Tasić (9 bodova), Dušan Bojić (18 bodova) i Luka Milivojević (8 bodova). Finale Kupa Srbije održaće se sredinom februara naredne godine.

foto: promo

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!