Home Info Bitka za porodilišta nastavljena u Smederevu

Bitka za porodilišta nastavljena u Smederevu

by redakcija

Porodilište Opšte bolnice „Sveti Luka" u Smederevu dobilo je danas donaciju u opremi, vrednosti od oko 12.000 evra. Isporuka uključuje reanimacioni sto, koji je donacija kompanije „West Pharmaceutical Services Beograd", i pulsni oksimetar – doprinos kompanije „Đak Sport".

Predstavnike donatora i Fonda B92, dočekao je i pozdravio direktor bolnice, dr Goran Kuljanin.

„I pored velikih napora koje ulažu lekari i medicinsko osoblje, život i zdravlje smederevskih beba veoma često zavise od kvaliteta opreme kojom ovde raspolažemo. Taj kvalitet, nažalost, nije uvek na visokom nivou, i stoga se zahvaljujem donatorima i Fondu B92, i nadam se da nećemo stati dok smederevsko porodilište ne bude bilo potpuno opremljeno."

„Za našu kompaniju je veoma važno da ima priliku da učestvuje u jednoj ovako značajnoj inicijativi. Ako je ikada postojao primer društveno odgovorne akcije, „Bitka za porodilišta" je upravo to, i ponosni smo što smo njen deo", izjavio je Dejan Milutinović, direktor „West Pharmaceutical Services Beograd".

Igor Manojlović iz kompanije „Đak Sport", istakao je da su donaciju njihove kompanije omogućili kupci njihovih proizvoda.

„Ovo zaista nije samo donacija naše kompanije, već zajednički doprinos hiljada naših kupaca koji su odlučili da, kupovinom proizvoda u našim prodavnicama, doniraju novac za „Bitku za porodilišta". Među njima je bilo mnogo Smederevaca, i ovo je naš način da kažemo „hvala".

Predstavnica Fonda B92, Aleksandra Berić, podsetila je okupljene da su obe kompanije već učestvovale u akciji, i pozvala druge kompanije da se uključe u „Bitku za porodilišta".

„Bolnici je potrebno još mnogo toga – porođajni stolovi, infuzione pumpe, ekg monitori, reflektori i aparat za anesteziju – i nadam se da će današnji događaj inspirisati druge potencijalne donatore, možda i neke smederevske kompanije, da podrže borbu za lokalno porodilište", poručila je Berić

Izvor: Grad Smederevo

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!