Home InfoDruštvo Besni rat pogrebnika?

Besni rat pogrebnika?

by redakcija

PRAVI "rat" na društevnim mrežama, pomalo morbidan i daleko od zabavnog, "buknuo" je u Smederevu nakon što su se pojavili reklamni pamfleti kojima se, uz slogan "Vaša smrt je naša obaveza", nude usluge sa logom i imenom gradskog pogrebnog preduzeća. Iz ove firme tvrde da je reč o falsifikatu zbog čega su podneli krivičnu prijavu policiji.

Neki su svoju "poštu" podelili i na "Fejsbuku", a internet-bura je nastala kada je letke na "Tviteru" objavio predsednik lokalnog odbora demokrata, odbornik Andreja Pavlović.U smederevskom naselju "Zlatno brdo" su se, tvrde građani, u sandučićima pojavili reklamni pamfleti sa natpisom "Javno komunalno preduzeće Novo groblje Smederevo – Vaša smrt je naša obaveza". Na poleđini stoji i ponuda "jedno grobno mesto za dvoje, oblačenje leša 7.500 dinara, uzimanje leša iz bolnice".

Dok su se mnogi zgražavali nad navodno marketinškim potezom pogrebne firme, drugi su se pitali da li su morbidne poruke neslana šala, a treći zabavljali duhovitim komentarima. U tu polemiku uključila se i upravnica groblja sa tvrdnjom da je reč o prevari.

– Neko je falsifikovao logo JKP i odštampao ove sramotne letke. Da li postoji ikakav pijetet prema umrlima?!!! – napisala je Tatjana Milić, upravnica smederevskog groblja, zamolivši odbornika da objavu ukloni.

Međutim, Pavlović je tražio da komunalno preduzeće u slučaj uključi nadležne organe.

– Kao građanin insisitiram da tužite N.N. lice ako je falsifikat, jer to je vaša dužnost. Ja vas podržavam, i na Skupštini grada ću tražiti odgovornost jer niko ne sme da falsifikuje logo gradskog preduzeća – poručio je u prepisci Andreja Pavlović.

Ali, šteta je već načinjena, fotografija sa porukom je "planula" na društvenim mrežama, i gradska firma podnela je Policijskoj upravi u Smederevu krivičnu prijavu protiv N.N. lica zbog krađe logoa firme.

– Neko je zluoptrebio naš logo, napravio flajere, i čim smo to videli preko društvenih mreža, odmah smo reagovali, otišli do policije i podneli prijavu – kaže Slađana Jeremić, direktorka JKP "Zelenilo i groblja". – Prepustićemo policiji da istraži ko je tu laž propagirao, i naneo štetu firmi, a obavestili smo i osnivača, lokalnu samoupravu.

Ovde sumnjaju da se iza svega krije namera konkurencije da se nanese šteta gradskoj firmi koja je, u odnosu na privatnike, znatno jeftinija kada je reč o pogrebnim uslugama.

Kada smo pozvali broj telefona koji stoji na letku, dobili smo obaveštenje da je reč o nepostojećem korisniku. Taj broj je, kako su nam rekli u JKP "Zelenilo i groblja", stari broj firme "Komunalac", koja ne postoji već godinama.

Izvor: Večernje novosti

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!