Home Info Belorusija želi Železaru Smederevo

Belorusija želi Železaru Smederevo

by redakcija

Belorusija je iskazala interesovanje za Železaru Smederevo, rečeno je Tanjugu posle sastanka ministra Bačevića sa ministrom trgovine Belorusije, Valentinom Chekanovim.

Ministar Bačević, koji predvodi srpsku parlamentarnu i privrednu delegaciju u dvodnevnoj poseti Belorusiji, razgovarao je sa ministrom prirodnih resursa i zaštite životne sredine te zemlje, Calko Vladimorom Grigorijevičem, o zajedničkim geološkim istraživanjima. 

Ministar Bačević je predložio potpisivanje sporazuma o saradnji između geoloških zavoda dve zemlje, s obzirom da Belorusija ima veliko iskustvo u toj oblasti i dobro istražene rezerve metaličnih i nemetaličnih mineralnih sirovina, a Srbija ima veliki potencijal u toj oblasti, objasnili su u srpskom ministarstvu. 

Predloženo je i da se redefiniše sporazum o saradnji resornih ministarstava dve zemlje u oblasti geologije, koji je potpisan još 2007. godine, a koji nije zaživeo. 

Ministar Bačević će tokom dana razgovarati i sa prvim potpredsednikom Vlade Belorusije i ministrom industrije te zemlje o jačanju ekonomske i privredne saradnje Srbije i Belorusije.

Izvor: Tanjug

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!